Barcelona med skremmeskudd til La Liga-rivalene

Barcelona har fått en utmerket start på sesongen. Med søndagens 5-0 seier borte mot Levante står storklubben full pott etter fire seriekamper.

Katalanerne troner ikke bare på tabelltoppen, men de har heller ikke sluppet inn ett eneste mål under Luis Enriques ledelse. Til nå har Barcelona pene 11-0 i målforskjell.

Levante ga motstand i litt over en halvtime, men var sjanseløs etter at Neymar ordnet 1-0 til gjestene. Brasilianeren scoret på en pasning fra Lionel Messi.

Vondt ble til verre for hjemmelaget da Loukas Vyntra laget straffe og ble utvist tre minutter før pause. Straffen tok ikke Messi vare på. Barcelona-stjernen skjøt ballen langt utenfor stengene. To minutter senere la imidlertid Ivan Rakitic på til 2-0 med et kanonskudd.

I annen omgang handlet alt om hvor mange mål Barcelona kom til å score. Messi fikk revansj for straffemissen da han med en lobb la på til 5-0 etter 77 minutter. I mellomtiden hadde Sandro Ramirez og Pedro Rodríguez scoret hvert sitt mål.

Barcelona er det eneste laget som står med full poengpott. Storklubben leder La Liga to poeng foran Sevilla, som tidligere søndag slo opprykkslaget Córdoba 3-1 på bortebane.

Tittelforsvarer Atlético Madrid, som bare klarte 2-2 mot Celta lørdag, besitter tredjeplassen. Hovedstadsklubben er fire poeng bak Barcelona.

For Real Madrid er det en seks poengs luke opp til erkerivalen, men mye tyder på at laget endelig har kommet i gang. Lørdag ble det hele 8-2-seier over Deportivo La Coruña.