Asker og Bærum-politiet vil konfrontere Cappelen med Jensen-påstandene

(Dagbladet): Asker og Bærum-politiet etterforsker ikke Gjermund Erik Cappelens påstander om Eirik Jensen, men politimester Ingrid Wirum bekrefter overfor Dagbladet at opplysningene er interessante også for dem.
 
I Asker og Bærum-saken er Cappelen siktet for brudd på narkotikalovgivningen og det er tatt beslag i store mengder narkotika og store pengesummer og verdier. I tillegg er hans sønn, samboer og tre andre siktet i saken for forskjellige forhold.

Eirik Jensen er siktet for grov korrupsjon av Spesialenheten for politisaker i en separat sak. Jensen nekter straffskyld.
 

Vil konfrontere

Bakgrunnen for siktelsen mot Jensen er blant annet påstander fra Gjermund Cappelen om at Jensen skal ha hjulpet ham med å smugle inn store mendger hasj til Norge og at han skal ha tjent mange millioner kroner på bistanden.
 
Asker og Bærum-politiet etterforsker hasjligaen, men har foreløpig vært sparsommelige med å dele informasjon med offentligheten, blant annet begrunnet med at det er tidlig i etterforskningen.

- Dette er på ingen måte en felles etterforskning og vi har naturlig nok ikke noe innsyn i spesialenhetens dokumenter eller etterforskning. Etter hvert som den omfattende etterforskningen i vår sak skrider frem vil det bli naturlig for oss å konfrontere siktede også med noen av de opplysningene som er fremkommet i media, sier Wirum.

Spesialenheten for politisaker er et særskilt etterforskningsorgan utenfor politiet.

Cappelens forsvarer, advokat Benedikt de Vibe, ønsker ikke å kommentere saken.

Kritiserte

I Dagbladet i går gikk Eirik Jensens forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen, til angrep på politimester Ingrid Wirum i Asker og Bærum politidistrikt. Han mener Wirum ikke burde uttalt seg om mistanken mot Jensen eller etterforskningen til Spesialenheten for politisaker i initervjuer med NRK og TV2 tidligere denne uka.

- Dette er en sak som etterforskes av et særskilt etterforskningsorgan utenfor politiet. Hvorfor hun finner det nødvendig å gå ut å kommentere denne etterforskningen, og mene noe om at Asker og Bærum hadde en eller annen form for mistanke, overrasker meg og jeg stiller spørsmål ved motivet hennes. Uttalelsene avdekker en manglende kjennskap til hans spesielle arbeidsområde innen politiet, sa Hagen.

Wirum avviste at hun kommenterte etterforskningen.

- Jeg bekreftet at vi gjennom vår etterforskning av en større narkotikasak i vårt distrikt fikk informasjon som gjorde at vi tok kontakt med Spesialenheten for politisaker. Dette er vi pliktige til. Noe annet ville vært tjenesteforsømmelse. Dersom det er rimelig grunn til å vurdere nærmere om det kan ha skjedd noe straffbart, skal Spesialenheten for politisaker varsles, sa Wirum til Dagbladet.

Saturday, March 22nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
July 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Recent Comments