Ari og Per blir tatt av skjermen igjen: Stakkars amatører

(Dagbladet): TVNorge-programmet til kameratene Ari Behn og Per Heimly, «Ari og Per løser verdensproblemer», stoppes.

Etter svært skuffende seertall på de fire første episodene i fjor høst, ble programmet tatt av skjermen i håp om at det ville trekke flere seere på nyåret. Planen har vært å sende de resterende fire episodene, samt de fire som gikk på TV før jul på nytt.

Nå setter TVNorge imidlertid ned foten igjen – nok en gang på grunn av altfor lave seertall.

- Stakkars amatører. Jeg er på ingen måte overrasket! Alt i orden for meg, skriver Ari Behn i en tekstmelding til Dagbladet.

- Problemet er kanalen og identiteten. TVNorge klarer rett og slett ikke snu seervaner. Sånn er det, men jeg takker for forsøket og er glad sesong to ble produsert. Om ti år er serien en «classic». Jeg har forøvrig bestemt for lenge siden å sette punktum med dette, sier Behn.

Sender ikke reprise

Til tross for at serien aldri nådde den responsen TVNorge hadde håpet på, vil de likevel sende de to resterende episodene.

- Planen var å sende alle åtte episodene etter jul. Vi sendte de fire første episodene før jul. Da fikk vi ikke de tallene vi hadde håpet på. Vi flyttet programmet for å gi det en ny sjanse. Nå sender vi de fire episodene som ikke har blitt vist på TV, men vi sender ikke reprisene om igjen, sier kommunikasjonsdirektør i TVNorge, Espen Skoland, til Dagbladet.

Den femte episoden, som ble sendt 8. januar, ble bare sett av 68 000 – noe som er det laveste tallet programmet har opplevd noensinne

- Det er en brå start rett over nyttår, folk er ennå i feriemodus. Vi har laget fine program, men det er mulig at det er en lang prosess å forandre seervaner, skrev Behn i en tekstmelding til Dagbladet da seertallene ble kjent.

- Fortjent

Skoland forklarer at han skjønner skuffelsen Behn står overfor. Likevel har TVNorge tatt en helhetsvurdering når det kom til valget om å stoppe serien.

- Ari og Per har gjort en fantastisk jobb for oss. De har gitt av seg selv og levert et strålende program. Dessverre er det slik at ikke alle seerne deler vår begeistring for serien. Vi har vist hele serien i sin helhet. Det mener vi at den har fortjent. Men i kommersiell TV må man også ta hensyn til helheten. Derfor velger vi ikke å sende de fire første episodene i reprise. Jeg har stor forståelse for Aris skuffelse. Og håper som han at denne seien kan få den statusen det fortjener etterhvert, sier Skoland. 

Behn har selv ingen planer om å lage flere sesonger. Hans TV-karriere er over for denne gang, og skal derfor bruke tiden på andre ting.

- Jeg elsker Per, men jeg tror konseptet er ok slik det nå er, 14 episoder i tallet. Per bør gjøre mye tv framover, han er en begavelse. Selv skal jeg skrive. Og aldri gjøre talkshow, skriver han i SMS til Dagbladet.

«Ari og Per løser verdensproblemer» sendes på TVNorge de neste to tirsdagene klokka 21.30.

Thursday, January 16th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments