Ap-grasrota velger Hadia foran Helga

(Dagbladet): Halvparten av Arbeiderpartiet ønsker Hadia Tajik som ny nestleder.

Det viser en undersøkelse Dagbladet har gjort blant 205 Ap-politikere.

Det er i hovedsak Ap-ordførere, og arbeiderpartipolitikere i kommunestyrer og fylkesting som har svart på undersøkelsen.

Og fordi det diskuteres om partiet bør ha én eller to nestledere, har respondentene kunnet hake av på ett eller to navn.

Hadia Tajik leder nå justiskomiteen på Stortinget. Hun understreker overfor Dagbladet at partiet nå har en dyktig nestleder, men avkrefter ikke at hun er interessert i vervet.

- Det er selvfølgelig hyggelig å bli møtt med forventninger, men partiet har en dyktig nestleder og dette er ikke en aktuell situasjon nå, skriver hun i en tekstmelding til Dagbladet.

Mens 49,8 prosent har haket av på at de ønsker Tajik som ny nestleder, mener 39,5 prosent at dagens nestleder Helga Pedersen bør fortsette i vervet.

Giske etter Hadia

Sist uke skrev VG at sentrale personer i LO og på Arbeiderpartiets venstrefløy ønsker Trond Giske som ny nestleder av partiet.

Men Dagbladets undersøkelse tyder på at Giske bare har støtte hos 33,7 prosent.

Undersøkelsen viser også at et lite flertall ønsker at partiledelsen utvides og får to nestledere. 44,3 prosent ønsker en slik løsning, mens 39,5 prosent ønsker å fortsette med dagens ordning hvor det bare er én nestleder.

Soleklar favoritt

Undersøkelsen bekrefter også at Jonas Gahr Støre er soleklar favoritt til å ta over som leder, når Jens Stoltenberg går av for å bli leder for Nato.

Støre har avstått fra å kommentere sitt kandidatur, men før helga sa han til Dagbladet at det er en spennende og krevende jobb som venter Stoltenbergs etterfølger.

- Det å være leder av et parti i Norge, som er på Stortinget, er etter min mening en spennende jobb. Fordi det tar demokratiet på alvor. Det er sånn vi har organisert samfunnet vårt.

I dag skal Arbeiderpartiets sentralstyre og landsstyre ha ekstraordinære møter for å avgjøre hvordan prosessen med å erstatte partilederen skal håndteres.

Organene må blant annet ta stilling til om Stoltenbergs etterfølger skal velges på et ekstraordinært landsmøte, eller om nestleder Helga Pedersen skal fungere som partileder fram til det ordinære landsmøtet neste vår.

Dagbladets undersøkelse viser at det det er stort flertall for å velge Jonas Gahr Støre til ny partileder på et ekstraordinært landsmøte, som trolig vil finne sted før sommeren.

Samtidig viser undersøkelsen at de fleste ønsker at resten av i ledelsen blir sittende fram til det ordinære landsmøtet neste år – slik at ny nestleder først blir valgt da.

Ledelsen i Arbeiderpartiet har ikke ønsket å kommentere Dagbladets undersøkelse.

Monday, March 31st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments