Anna (26) ble drept ett år for tidlig sønnen får ikke barnepensjon

(Dagbladet): – Jeg synes dette er veldig urettferdig. Anna hadde planer om å bli i Norge, studere, og ta vare på sønnen. Det er ikke Annas skyld at hun ble drept, sier tanta til Anna Medvedeva. Av hensyn til Annas sønn ønsker hun å være anonym.

Dagbladet har de to siste ukene skrevet om Anna Medvedeva (26), som var livredd sin ekssamboer, Mikael Svantesson, og som flere ganger ba om hjelp fra politiet og krisesenteret, men som ble drept av ekssamboeren 14. oktober 2012.

- Bodde i Norge ett år for lite

Nå bekrefter Nav at Annas to år gamle sønn ikke har rett på barnepensjon, siden moren bodde bare to år i Norge. Anna flyttet til Norge 12. august 2010 og døde 14. oktober 2012. Hvis hun hadde bodd i Norge ett år til ville sønnen hatt krav på barnepensjon, opplyser Nav.

Barnepensjon gis til barn som har mistet en eller begge foreldrene. Pensjonen skal sikre barnet inntekt til livsopphold.

- Avslaget på søknaden om barnepensjon er grunna for kort trygdetid i Norge. Når Nav skal behandle barnepensjonssaker ser vi på trygdetilknytningen til avdøde forelder. Vilkåret for rett til barnepensjon er tre års forutgående medlemskap for avdøde forelder, sier avdelingsdirektør ved Nav Pensjon i Porsgrunn, Svein Sannes, til Dagbladet.

- Han fortjener barnepenesjon

Nav opplyser at en eventuell barnepensjon ville vært på 2.842 kroner i måneden, og ville kommet i tillegg til barnetrygden.

- Han fortjener barnepensjon. Han har mistet både moren og faren, og har ingenting igjen. Vi tar selvfølgelig vare på han, men her mener jeg Nav burde vist skjønn, sier tanta til Anna, som i dag har omsorgen for Annas to år gamle sønn.

Tanta har tidligere fortalt Dagbladet at sønnen snakket før mora ble drept. Etter at han satt fastspent i bilen, mens faren mishandlet og drepte Anna, så har han sluttet å snakke, forteller tanta.

- Den første tida etter at Anna ble drept, sa han bare «Anna», «Anna», «Anna», sa tanta til Dagbladet sist mandag.

Sunday, May 18th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments