- Anders nøt stor respekt i klubben og miljøet

(Dagbladet): Begge de to omkomne i helikopterulykken på Sollihøgda i dag var familiemenn

Den 52 år gamle flygeren Bjørn Nergård fra Ski etterlater seg kone og fire barn og Anders Rostrup Nakstad (38) fra Skedsmo var gift og hadde to barn. Nakstad var bosatt i Oslo.

Anders Rostrup Nakstad var i tillegg til å være anestesilege også et aktivt medlem i Gardermoen Seilflyklubb. Klubbleder Petter Gustavsen sier til Dagbladet at Nakstad var aktiv både som pilot og instruktør.

- Anders var en person som nøt stor respekt i klubben og i seilflymiljøet generelt. Han var en kjernekar som var veldig dyktig, sier Gustavsen.

- Tankene går til familien

Ifølge Gustavsen er seilflymiljøet i landet lite og at en så tragisk hendelse som denne helikopterulykka ryster alle sammen.

- Tankene våre går først og fremst til familien hans. Vi tenker veldig mye på den tøffe perioden de nå går gjennom. For oss er dette veldig trist. Seilflymiljøet er lite og han var en person det var lett å like, sier Gustavsen.

Ifølge klubblederen hadde Nakstad vært medlem siden 90-tallet, og hadde opparbeidet seg til å bli en av de bedre instruktørene.

- Anders var seilflyinstruktør her i mange år. Hvor mange kan jeg ikke si, for han var her før jeg kom inn i klubben, sier han.

Nakstad står på seilflyklubbens hjemmeside registrert som en IK-2-instruktør, som er det nest høyeste det er mulig å bli.

Internasjonal hyllest

Internasjonale leger og ambulansepersonell har i dag skrevet hyllester til de to omkomne og skadde, og kondolanser til deres familier. Hilsningene kommer fra hele verden. 

«Våre tanker går til familiene, vennene og kollegene av de involverte i den fatale helikopterkrasjen i Norge. Pass godt på dere selv, folkens», skriver legen Jodi fra Canada.

«Våre tanker går ut til våre kolleger i Norge og de involverte familiene», skriver engelske Wilts Air Ambulance.

Et uthvilt crew

Norsk Luftambulanse sier at det var et erfarent og uthvilt crew som var om bord i helikopteret. 

- Det er en trist dag for luftambulansetjenesten, sa generalsekretær Erik Kreyberg Normann i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Helikopteret tilhørte Lørenskog-basen, som med 1800 oppdrag i året er den travleste i landet. De som er tilknyttet basen er i dag fritatt fra å gå på jobb på grunn av ulykken.

Tuesday, January 14th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments