- Alle vet jo at dette ikke var en riktig avgjørelse

(Dagbladet): NRKs kommentator-nestor Arne Scheie måtte lojalt informere seerne om at dersom de ønsket å se slutten av andre omgang fra skiflygings-VM i Harrachov, måtte de logge seg på statskanalens nettsider nrk.no.

NRK valgte å avbryte omgangen med seks hoppere igjen på toppen, blant annet Anders Bardal som lå på tredjeplass etter første omgang. I stedet sendte de et magasin fra Finnmarksløpet, som var avgjort mange timer tidligere i dag.

- Jeg fikk beskjed om å sette over til nettet. Jeg har prøvd i 40 år å være lojal til de beskjeder jeg har fått, og var det også i dag, sier Scheie til Dagbladet.

- Ikke riktig

Men han legger ikke skjul på at han synes beslutningen var feil.

- Når det er VM i skiflyging, slutten av andre omgang og det sitter en nordmann igjen på toppen, så vet jo alle at dette ikke var en riktig avgjørelse, sier kommentator-veteranen.

Han har også stor forståelse for skuffelsen blant seerne som fulgte rennet på TV.

- Hadde jeg vært i den situasjonen selv, hadde jeg syntes det var helt forferdelig. Jeg vet om mange som ikke har nettet og som ikke behersker nettet. Jeg hadde vært veldig fortvilet om jeg ikke hadde fått sett avslutningen av rennet, sier 70-åringen.

NRKs sportssjef Rune Haug beklager det han kaller en «rutinesvikt» da kveldens hoppsending ble kuttet ut på sitt mest spennende.

- Det skulle aldri skjedd. Nå ettergås alt, slik at det ikke skal skje igjen. Vi beklager, og er veldig lei oss for det som har skjedd, sier Haug til Dagbladet.

- Er ikke vaktsjef

Men selv om det rent sendeteknisk ble en kjedelig avslutning på rennet for NRK, gleder Scheie seg over Anders Bardals sterke andreplass etter to av fire omganger i VM-konkurransen.

- Det var veldig gledelig, og det blir veldig spennende i morgen.

- Tør du love folk at de får se hele rennet i morgen?

- Jeg er ikke vaktsjef for sendingen, jeg er kommentator. Men jeg kan garantere at om det er opp til meg, så blir det ikke satt over når det er en nordmann igjen på toppen, sier Scheie.

Scheie er i ferd med å gå av med pensjon, og kommenterer sitt siste hopprenn i Planica neste helg.

Friday, March 14th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments