8-åring bak rattet i motorveitunnel

(Dagbladet): – Liten gutt bak rattet på personbil i 90-sonen på E6 i Nordbytunnelen i Ås, lød telefontipset til Follo-politiet klokka 21.30 lørdag kveld.

Og trafikanten som hadde registrert at det var noe riv, ruskende galt med sjåføren, fikk med seg korrekt beskrivelse av bilen. Den ble stoppet av politiets patrulje noen kilometer seinere, i sørgående retning i Son.

Da politiet fikk nærkontakt, satt ikke 8-åringen bak rattet.

Men mannen som egentlig kjørte, innrømmet at gutten hadde sittet på fanget og fått prøve seg, slik den observante polititipseren hadde sett.

Det satt også en kvinne i bilen. Både hun og mannen er i begynnelsen av 50-årene, i familie med den altfor unge testsjåføren og fra Sarpsborg.

- Forferdelig dårlig ide

Mannen ble fratatt førerkortet på stedet, og 8-åringen plassert i baksetet med fastspent setebeltet.

- Det framgår ikke av politiloggen fra i går kvelden hvordan bilen og familien kom seg videre hjemover, så vi får anta at kvinnen hadde førerkortet. Uansett er det en forferdelig dårlig ide av voksenpersoner å sette 8-åringer bak rattet i trafikken. Hvis det hadde skjedd en ulykke, ville gutten vært svært dårlig sikret mot skader, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen i Follo politidistrikt til Dagbladet.

- Så det ikke kan oppstå fare

Politiets jurister skal vurdere hvor lenge den voksne sjåføren må være uten førerkort.

Ifølge Moss Avis er han anmeldt for brudd på vegtrafikklovens paragraf 3:

«§ 3.Grunnregler for trafikk.Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret. Vegfarende skal også vise hensyn mot dem som bor eller oppholder seg ved vegen».

Sunday, September 21st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments