52 personer innlagt ved Lærdal sjukehus: minst 30 bolighus nedbrent

• Har du informasjon eller bilder? Send sms/mms til 2400, send e-post til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Klokka 22.54 lørdag kveld brøt det ut brann i en bolig på Lærdalsøyri i den vestlige delen av Lærdal kommune.

Klokka 9.00 bekrefter operasjonsleder ved Sogn og Fjordane politidistrikt, Kjetil Avsnes, at minst 30 bolighus er totalt nedbrent. Lærdal kommune opplyser på sine hjemmesider at 52 personer er innlagt på sykehuset og at 300 personer har vært til vurdering.

- Vi har ikke den totale oversikten nå, men vi vet at minst 30 boliger skal være nedbrent og et ukjent antall næringsbygg og boliger skal være skadet, sier Avsnes til Dagbladet.

Det er kalt inn ekstra mannskap ved sykehuset. Fire ambulanser er i området, og det blir fortløpende vurdert å sende inn flere ressurser til området. Helse Førde er i kontakt med de omkringliggende helseforetak dersom det blir aktuelt å øke beredskapen ytterligere.

- Så langt ser det ut til at Lærdal er i stand til å ta hånd om situasjonen, men det vil bli fortløpende vurdert, sier Ulvedal.

Forsvaret hjelper til

Forsvaret er nå på vei til å fly inn brannmanskaper til Lærdal.

- Et Sea King-helikopter landet klokken 05.25 med fem røykdykkere fra Florø, sier redningsleder Erik Willasen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB.

Ifølge NTB er det Forsvaret som har anmodet om å få helikopteret til disposisjon.

Strømbrudd

Kommunens ordfører Jan Geir Solheim befant seg ved 2-tida natt til søndag på sykehuset.

- Vi har også fått et ekstra problem. Strømmen har gått i hele sentrumsområdet. Sykehuset drives nå på nødaggregat, sier Solheim.

Brannen er i ferd med å spre seg til trehusbebyggelsen i Gamle Lærdalsøyri, opplyser ordføreren.

- Det er kraftig vind og vi har ikke oversikt over hvor langt brannen har spredd seg. Vi har heller ikke oversikt over hvor mange hus som står i brann. Det kan jeg si, er at det er over ti og at det kan være mange flere, sier Solheim.

Evakuert

Brannen fortsatt ikke under kontroll. Det er tørt og vind i område, noe som gjør at brannen sprer seg raskt.

- Det er store brannmannskap på stedet som jobber på spreng. Det er vanskelig arbeid, opplyser politiadvokat Jørn Lasse Refsnes ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet.

Han opplyser at i alt 140 personer er evakuert og registrert ved Lærdal sjukehus. I tillegg evakueres personer til Håbakken kafé og Aurland fjordhotell. Røde Kors har satt inn hjelpemannskap. Det samme har Norsk Folkehjelp. Lærdal kommune får også hjelp fra nabokommunene.

- Det er satt inn brannmannskap fra alle omkringliggende nabokommuner. Jeg har ikke oversikt over antallet, men alt tilgjengelig mannskap er satt inn, sier Refsnes.

Sunday, January 19th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments