50-åring pågrepet for knivdrap i Bergen

Politiet i Bergen fikk klokken 23.45 lørdag kveld telefon fra en person som kunne fortelle at en kvinne var blitt knivstikket i en leilighet i Fyllingsdalen. Politiet rykket ut med flere enheter, og var på stedet etter kun få minutter.

– Vi fikk melding om en alvorlig legemskrenkelse, og det viste seg at en kvinne døde av skadene. I den forbindelse har vi pågrepet og siktet en mann, sier politioverbetjent Lars Morten Lothe i Hordaland politidistrikt til NTB.

Avhøres

Bare sju minutter etter meldingen om knivstikkingen, kunne politiet på stedet opplyse at en person hadde blitt pågrepet inne i leiligheten. Mannen ble i 1-tiden kjørt til politihuset i Bergen, og ville trolig bli avhørt en gang utpå natten.

– Hvis det lar seg gjøre, vil vi avhøre ham i natt, men vi vil prioritere åstedet og å snakke med vitner, sier Lothe.

Den drepte kvinnen er 35 år gammel, mens den siktede mannen er 50 år. Begge er av utenlandsk opprinnelse. Kvinnen ble umiddelbart tatt hånd om av helsepersonell på stedet, men ble erklært død ti minutter over midnatt.

Etiopisk

Flere personer fra det etiopiske miljøet samlet seg natt til søndag utenfor boligen hvor kvinnen døde. De forteller til Bergens Tidende at kvinnen var fra Etiopia, men det kan politiet så langt ikke bekrefte.

Lothe sier imidlertid til NTB at det har vært språkproblemer når de har snakket med personene som var til stede i leiligheten. I tillegg til den siktede mannen, ble flere vitner tatt med til politistasjonen for å bli avhørt natt til søndag.

Både den pågrepne og den avdøde er kjenninger av hverandre, men politiet kan ikke bekrefte at de er familiemedlemmer, slik enkelte medier først meldte.

– Foreløpig kan jeg ikke bekrefte slektskapsforholdet. De kan bare være bekjente, sier Lothe.

Trolig kniv

Knivstikkingen skjedde inne i en leilighet, og ifølge de første opplysningene fra politiet på stedet var det til sammen fire personer inne i leiligheten. Foreløpig kan ikke politiet bekrefte at kvinnen ble drept med kniv, og de hadde i 1-tiden ennå ikke funnet noe drapsvåpen.

– Vi har så langt ikke noe drapsvåpen. Det ble nok sagt av innringeren at det ble brukt kniv, men det kan også ha vært et annet drapsvåpen. Nå skal våre teknikere gå gjennom og sikre åstedet, sier Lothe.

Han forteller at 50-åringen ble pågrepet uten dramatikk. Foreløpig er han siktet for å ha påført alvorlig skade på et annet menneske.

Politiet bevæpnet seg, noe som er vanlig rutine ved slike hendelser, og rykket ut med fem enheter da de fikk meldingen om knivstikkingen.

Skriking

En mann som var på besøk i en leilighet på den andre siden av veien, forteller til Bergens Tidende at de gikk ut da de hørte skriking.

– Vi hørte noen skrik først fra utsiden av huset, så vi gikk ut. Da var det en mann som sto ute i veien og skrek. Han virket veldig opprørt, forteller mannen.

Han forteller at det var denne mannen som ringte politiet.

(NTB)

Sunday, December 14th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments