- 47-åring skrøt av at han hadde tilgang til politiinfo

(Dagbladet): Pågripelsen av polititoppen Eirik Jensen ryster justisnorge.

Kilder bekrefter overfor Dagbladet at toppledelsen i norsk politi og påtalemyndighet i flere uker har vært klar over korrupsjonsanklagene mot en av landets mest profilerte politimenn.

I begynnelsen av februar skal politidirektør Odd Reidar Humlegård, politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo og riksadvokat Tor-Aksel Busch ha blitt informert om anklagene mot den profilerte politimannen.

- Lekket

Påstandene om korrupsjon skal ha kommet fram under etterforskningen til politiet i Asker og Bærum, hvor en 47-åring har innrømmet befatning med et større hasjparti og et millionbeløp i kontanter.

 Ifølge TV 2 er grunnlaget for siktelsen at Eirik Jensen i flere år skal ha lekket taushetsbelagte opplysninger til det aktuelle miljøet i Bærum, i bytte mot blant annet betydelige pengebeløp. Dagbladet får bekreftet påstandene fra kilder med kunnskap om etterforskningen, men det er ikke kjent hva slags dokumentasjon Spesialenheten har innhentet.

I en betrodd krets av kriminelle skal den nå hasjsiktede 47-åringen flere ganger ha gitt uttrykk for at han hadde tilgang på informasjon om enkeltpersoner politiet for tiden var nysgjerrige på og som var utsatt for spaning.

- Mange har lurt på hvordan han selv klarte å holde seg under politiets radar så lenge med tanke på det nivået han har operert i, sier en kilde med bånd til gjengmiljøne til Dagbladet.

Bekrefter kontakt

47-åringens forsvarer Benedict de Vibe bekrefter at det har vært kontakt mellom hans klient og Jensen.

- Jeg kan bekreftet at det har vært kontakt mellom min klient og politimannen, men kan ikke gå inn på hva kontakten besto i, sier de Vibe.

Han avviser at investoren har vært Jensens informant, slik VG meldte i går.

Jensen har hatt mange fiender i de kriminelle miljøene. Han har også hatt motstandere internt i politiet.

- Han sliter med å være isolert og med at han ikke har oversikt over beskyldningene som er framsatt. Han grubler på om noen har satt ham i klisteret og hva motivet måtte være, sier Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen til Dagbladet.

Orienterte Riksadvokaten
De grove anklagene har ifølge Dagbladets kilder først blitt vurdert av ledelsen ved Asker og Bærum politidistrikt. Etter å ha vurdert saken grundig, skal de ha kontaktet sjefen for Spesialenheten for politisaker, Jan Egil Presthus, som igjen orienterte riksadvokat Tor-Aksel Busch, politidirektør Odd Reidar Humlegård og politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo.   

Dagbladet har ingen opplysninger som tyder på at Busch, Humlegård eller Sjøvold har forsøkt å påvirke Spesialenheten for politisaker, og den videre etterforskningen.   

Men det er åpenbart at Jan Egil Presthus og hans team i Spesialenheten har jobbet med saken i flere uker, før de slo til og arrestert Eirik Jensen mandag morgen. Spørsmålet er om etterforskerne har funnet noe som styrker opplysningene, eller om pågripelsen og fengslingen av Eirik Jensen ene og alene skyldes påstandene fra en av de varetektsfengslede mennene i hasjsaken i Bærum.

Thursday, February 27th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments