43-åring fra Drammen anklaget for dobbeltdrap og terror får ikke hjelp

For noen uker siden ble 43-åringen fra Drammen – som er norsk statsborger – arrestert og anklaget for dobbeltdrap og terrorisme i Bosnia. Nå risikerer mannen livsfarlig fengsel.

Advokat Fridtjof Feydt er bedt om hjelpe Drammens-mannen.

Advokatutgifter

- Nå har norske myndigheter avslått å hjelpe mannen med advokatutgiftene. Det er en klar forskjellsbehandling, jamfør norske myndigheters engasjement for dem som ble anklaget for drap i Kongo, sier advokat Feydt.

Det er fylkesmannen i Oslo og Akershus som har behandlet spørsmålet om advokatbistand til mannen som er siktet for dobbeltdraps og terrorvirksomhet.

- Jeg har nå bedt Fylkesmannen begrunne denne forskjellsbehandlingen, før jeg på vegne av min klient sender en formell klage, sier advokat Fridtjof Feydt til Dagbladet.

Terror

43-åringen kjempet under borgerkrigen i Bosnia mot serberne. Det er dokumentert at han i en periode satt i en av konsentrasjonsleirene.

- Han er stemplet som terrorist og siktet for med overlegg å ha drept to menn. Han nekter enhver form for straffskyld. Myndighetene i Banja Luka i Bosnia har også avvist å dekke advokatutgiftene til min klient, sier advokat Feydt.

Det er fortsatt uklart hva terrorsiktelsen egentlig handler om.

- Norske myndigheter har vært så sjenerøse at de har bevilget fem advokattimer til min klient, sier Feydt, som ikke legger skjul på at han mener det er skandaløst og ikke noe annen enn urimelig forskjellsbehandling.

Vitner ikke avhørt

- Erkjenner 43-åringen straffskyld for dobbeltdrap og terror?

- Nei, overhodet ikke. Min klient er muslim og sitter i dag i varetekt i en by som kontrolleres av serberne. De samme serberne som han under borgerkrigen han var med og kjempet mot, sier Feydt.

43-åringen som er bosatt i Drammen kom til Norge som flyktning etter borgerkrigen. For noen år siden fikk han innvilget norsk statsborgerskap. Nå var han i hjemlandet for å besøke familie.

- Min klient har fire vitner som gir ham alibi. Vitnene er i nær familie med ham. Men politiet i Banja Luka har likevel ikke funnet det interessant å avhøre vitnene, sier advokat Fridtjof Feydt.

Saturday, September 27th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments