112 år gammelt likmysterium løst

(Dagbladet): I oktober fant håndverkere mystiske beinrester og en gammel barnesko under taket på 112 år gamle Tune Rådhus i Sarpsborg.

Den største av de fem beinpipene hadde en «kulegrop» som passer til et hofteledd.

Østfold-politiet ble tilkalt, og førstebetjent og kriminaltekniker Tore Lunde kunne selv med et trent øye ikke se hva slags bein det dreide seg om.

En ting var helt sikker: foreldelsesfristen for en straffesak var definitvt gått ut. Og ganske sikkert: det er ingen registerte drapsgåter eller dødsmysterier fra begynnelsen av forrige århundre i nabolaget

- Beinrestene er helt porøse og må være flere tiår gamle, kanskje helt fra rådhuset ble bygd, sa politiførstebetjenten til Dagbladet da, (krever innlogging)og sendte det biologiske materialet til Rettsmedisinsk institutt.

Svar – uten detaljer

Nå har svaret på gåten kommet.

- Nå har vi fått konklusjonen. Det dreier seg om beinrester fra sau. Flere detaljer har vi ikke fått foreløpig, og vi er ikke så veldig overrasket over at det ikke dreier seg bein fra et menneske, sier Tore Lunde i Østfold politidistrikt til Dagbladet.

Eventuelle koplinger til barneskoen og annet materiale som ble funnet i forbindelse med samme håndverkerjobb har ikke politiet brukt kapasitet på å finne ut av.

Håndverkerne og politiet har også funnet en gammel bok og en bit av en avisside fra 1910 på samme avgrensede område. I tillegg åpenbvarte det seg et klesplagg i en boks, kanskje et sjal.

 Onde ånder ?

Taktekker Tor Henning Skau var en av håndverkerne som dumpet borti funnet, som satte fart i gamle historier.

- Jeg snakket med en kar som hadde satt seg inn i gamle ritualer. Det har visst vært vanlig å legge både kroppsdeler og barnerekvisita og mer til under taket for å holde onde ånder borte, sa taktekkeren fra Sarpsborg til Dagbladet etter funnet.

De nakne fakta fra Rettsmedisinsk institutt krasjer ikke med det folkloristiske tilbakeblikket.

Tuesday, December 2nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments