10-åring død: Den verste beskjeden en skole kan få

(Dagbladet): Mandag ble en kvinne i 30-årene bosatt i Oslo varetektsfengslet i fire uker etter at en ti år gammel gutt ble funnet død i hovedstaden i august. Kvinnen er siktet for omsorgssvikt, ifølge kjennelsen som Dagbladet har fått tilgang på.

Gutten gikk på 5. trinn på en skole i Oslo, men tiåringen møtte aldri opp til skolestart etter sommerferien i august år. Igjen står en hel skole i bunnløs sorg.

- Dette er en tragisk sak. Både for vår tidligere elev, hele nærmiljøet, skolen, og alle som har kjent ham. At en elev er omkommet er den verste beskjeden en skole kan få. Vi har derfor siden vi fikk beskjeden om hans død hatt hovedfokus på å ivareta elever og ansatte, sier rektor ved skolen til Dagbladet.

- Vi svarer på alle spørsmål de måtte ha, og eventuelle ansatte og elever politiet ønsker å avhøre får selvsagt fri til å gjennomføre avhørene, sier rektoren.

Nå skal politiet kartlegge hele miljøet rundt tiåringen. Ifølge VG, som først omtalte saken, skal Fylkesmannen i Oslo og Akershus åpne en rutinemessig tilsynssak mot barnevernet i den aktuelle bydelen.

- Rutinemessig så åpner vi slike saker. Vi vil undersøke videre hva som har skjedd, og finne ut av årsaken til at den henlagt. Utover det kan jeg ikke si noe mer på nåværende tidspunkt, sier avdelingssjef for Barne- og familieseksjonen hos Fylkesmannen, Bente Rygg, til Dagbladet.

Barnevernet involvert

Aktor i saken, politiadvokat Fredrik Hjort Kraby, har tidligere bekreftet til Dagbladet at barnevernet var på tilsyn hos mor og den nå avdøde sønnnen, men at saken ble lukket etter «omtrent én uke», ifølge politiadvokaten.

Rektor ved skolen gutten gikk på ønsker ikke å kommentere om de varslet barnevernet.

- Vår taushetsplikt gjelder alle våre elever. Vi har etter loven ikke anledning til å dele med media vår vurdering av den aktuelle elevens situasjon, eller hvordan vedkommende er fulgt opp, sier rektor til Dagbladet.

Skolen sender i morgen ut et nytt brev til foresatte på skolen hvor de informerer om at de ønsker ro rundt saken så lenge den er under etterforskning.

Komplisert sak

Ifølge fengslingskjennelsen som Dagbladet har fått tilgang til fryktet politiet at den siktede ville forlate landet og dermed unndra seg straffeforfølgningen.

Moren ble altså pågrepet omtrent tre måneder etter at sønnen ble funnet død.

Politiet ønsker ikke å kommentere dødsårsaken på nåværende tidspunkt i etterforskningen, moren er ikke siktet for drap.

Det er ikke rettet noen mistanke mot far. Mor har bodd alene med sønnen som ikke hadde noen søsken.

- Det er naturlig at vi kontakter far til dette barnet, men han bor utenlands og det er ikke rettet noen mistanke mot ham, sier politiadvokat Kraby til Dagbladet.

Den siktede erkjenner ikke straffskyld, utover det ønsker ikke den siktedes forsvarer å uttale seg ytterligere om saken på nåværende tidspunkt overfor Dagbladet.

Wednesday, November 5th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments