Var lei av å betale på boliglånet, fant på noe helt nytt


– Hvorfor bygde vi et bittelite hjem?

Det spør det amerikanske ekteparet Shane og Carrie Caverly retorisk på bloggen sin, hvor de dokumenterer forvandlingen det har vært å gå fra en helt normal leiesituasjon i en helt normal leiebolig, til å plutselig befinne seg på veien med et mobilt hjem ganske utenom det vanlige, selv om beboelige tilhengere i seg selv ikke er uvanlige.

Caverly-duoen vet naturligvis svaret:

- Vi gjorde det hovedsakelig fordi vi ble lei av å betale på boliglån og husleie uten å ha noe å vise til for det. Vi ville putte innsatsen og tida vår inn i noe som var vår eget, noe vi kunne kalle vårt, samtidig som vi lærte noe, noe vi kunne sende tilbake igjen til livets elv.

Rett på pick-up

Utgangspunktet for prosjektet var en slitt pick-up og en minst like slitt, men lang, tilhenger. Den ble kjøpt i februar 2012, og drøye tre måneder seinere kunne de flytte inn i det ferdige tilhengerhuset.

Shane er snekker og Carrie er interiørarkitekt, så de hadde strengt tatt «juksa litt», som Ingrid Espelid Hovig visstnok aldri sa først.

Tilhengeren, og følgelig også det mobile huset, måler 7,3 x 2,4 x 1,8 meter, men Caverly-paret har likevel fått plass til overraskende mye på de ganske snaue kvadratmeterne. Kanskje ikke så mye som i denne miniatyrboligen, men likevel.

Bygningen er blant annet utstyrt med passiv solkraft, isolerende polyiso-skum, ståltak (som er resirkulerbart), vanntank, kjøkken, forbrenningstoalett, takvifte, varmtvann som blir varmt i samme øyeblikk som en skrur på kranen på kjøkkenet eller i dusjen, spesialdesignet tregulv og dobbeltisolerte vindu, hvor det største kan vendes mot solsida for å høste maksimal varme fra solstrålene.

Om ikke du er interessert i å gå like langt som dette paret, kan du likevel begynne med å ta en kikk på disse smarte, kompakte møblene.

Innholdsrikt

Det kreative paret har også fått plass til en sofa, dobbeltseng, og en ganske stor mengde lagringsplass under den ekstra høye senga.

Shane og Carrie behøver likevel ikke for mye lagringsplass, og poenget med prosjektet er ikke bare å kvitte seg med husleie og boliglån – de vil også kvitte seg med ting.

- Vi ønsker å forandre livet våre til det enklere. Vi har for mange ting. Og hvis vi har for mange ting, hvordan er det i det hele tatt mulig for jorda å forbli bærekraftig? Vi ønsker å utvikle en livsstil som er enkel, full av eventyr og morsom! skriver Caverly-paret på bloggen sin.

De to betalte for øvrig bare 300 dollar i måneden (rundt 1700 kroner) for det første lille jordområdet de parkerte huset sitt på, noe som nok er en kraftig besparelse sammenliknet med hva de betalte for sitt gamle hjem.

Paret har også planer om å masseprodusere hjemmene under navnet «Tiny Homes».

Se hva du kan få til på liten plass

Så små hus som dette er ikke vanlig, men å bygge og innrede smått er naturligvis ikke noe nytt.

Sjekk for eksempel hvor utrolig mye de har fått plass til i denne 29 kvadratmeter store leiligheten, eller hva med denne 32 kvadratmeter store kåken som rommer hele 24 ulike romløsninger?

Skulle du være så heldig å ha hele 45 kvadrat er det ikke måte på hvordan du kan boltre deg.

Thursday, October 3rd, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments