United snudde kampen med et ekte Ferguson-comback

• Hull-Manchester United 2-3 (2-2)

(Dagbladet): Boxing Day er og blir det aller helligste i britisk fotball, og i dag var det Hull og Manchester United som fikk æren av å sparke igang høytiden.

Darren Fletcher var tilbake fra start i dag for første gang på over et år, men ikke mye handlet om skotten etter at kampen ble blåst i gang.

Før førsteomgang var 13 minutter gammel hadde James Chester og David Meyler gitt hjemmelaget en tomålsledelse, men Chris Smalling og Wayne Rooney svarte nesten umiddelbart for gjestene.

Etter hvilen var Chester uheldig og headet ballen i eget nett, og dermed var comebacket komplett for bortelaget.

Med det er de også det eneste laget som har kommet tilbake og vunnet etter å ha ligget under med to mål på Boxing Day.

Sjokkstart

Hull brukte knappe fire minutter på å vise at deres gode hjemmeform så langt ikke har vært en tilfeldighet.

Etter et hjørnspark fra høyre var United-forsvaret veldig passive, og James Chester, med en fortid i nettopp United, kunne enkelt dunke ballen i mål. Men hjemmelaget ga seg ikke der.

Åtte minutter senere rotet igjen gjestene i de bakre rekker, og Meyler takket pent for muligheten. Avslutningen var av det puslete slaget, men da ballen sveipet innom Jonny Evans var det nok til å sette David De Gea ut av spill.

Som om ikke det var nok, måtte Rafael gå av banen med en strekk etter 18 minutter. En katastrofal innledning på kampen for de regjerende mesterne.

Snuoperasjon

Men det ville ikke Smalling ha noe av det, og bare minuttet etter at Rafael ruslet i garderoben dukket han opp på et frispark fra høyre. Headingen var knallhardt plassert helt inntil stolpen til Allan McGregor. 2-1.

Og da kunne ikke Rooney være noe dårligere. På 18 meter tok han ned kula, før han sendte den i en vakker bue over Hulls sisteskanse. Balanse i regnskapet. Spissens 150. Premier League-mål for klubben.

Deretter roet tempoet seg noe, og med unntak av noen halvsjanser skjedde det lite verdt å nevne før lagene gikk til hvilen.

Uheldig

Naturlig nok ble ikke den andre omgangen like underholdende som den første, og de helt store mulighetene uteble helt til Alex Bruce headet i tverrliggeren for hjemmelaget like etter at en time var spilt.

Så var det Chesters tur igjen, men denne gangen foran feil mål. Med Rooney i ryggen på et innlegg fra høyre klarte ikke ungutten å få klareringen vekk fra mål, og headingen gikk kontakt i eget nett.

Antonio Valencia fikk sitt andre gule kort i sluttminuttene og De Gea var på et tidspunkt på alvorlig bærtur, men det ble ikke flere scoringer på KC Stadium.

Dermed kunne Moyes’ gutter notere seg for sin tredje strake Premier League-seier.