Unge Høyre vil slutte å gi PC til alle elever


Distraherende PC-og mobilbruk er den største læringstrusselen, mener Hedvig Heyerdahl (19) og Mathilde Tybring-Gjedde (21) fra Oslo Unge Høyre.
Nå vil Unge Høyre slutte å gi PC-er til alle elever.

- Mer opptatt av underholdning

- Jeg merker nå i etterkant av videregående at jeg ikke er vant til å skrive for hånd og at jeg er avhengig av facebook, forteller Hedvig Heyerdahl.

Jentene viser til en undersøkelse gjort av Instituttet for lærerutdanning og skoleforskning ved Universitetet i Oslo som stadfester at elevenes skolehverdag raskt blir tatt over av PC-underholdning. Tybring-Gjedde og Heyerdahl mener kunnskapsministeren må komme på banen.

Oppfordring til kunnskapsminister

- Vi vil oppfordre Torbjørn Røe Isaksen til å kartlegge skolenes bruk av IKT og sette det i sammenheng med de dårlige resultatene på PISA-undersøkelsen. PC-er og smarttelefoner brukes til å svitsje mellom skolens nettside, digitale læringsplattformer og facebook. Det skaper konsentrasjonssvikt.

- I mange tilfeller på videregående kunne jeg like godt ha sittet hjemme, sier Tybring -Gjedde, som har vært med i Unge Høyre siden 2009.

-Elevene vil forstå

- Hvordan tror dere elevene reagerer på å ikke få bruke PC i timene?

- Det er selvfølgelig ikke populært å ta fra elevene PC-en sin, men jeg tror de forstår hvorfor. Her er det snakk om å gi elevene et frirom der de ikke trenger å oppdatere facebook og være pålogget hele tiden, sier Tybring-Gjedde.


-Regjeringen mener det er viktig å integrerer IKT i alle fag ettersom det er en stor del av samfunnet og arbeidslivet, vil ikke elever bli mindre rustet uten PC?

- Teknologitette læringsmiljø kan være nyttig, men IKT-satsning er ikke det samme som å gi en PC til hver elev. Vi må sørge for at IKT-midler gir mest mulig læringsutbytte. Digitale verktøy skal være et supplement til læreren; ikke en erstatning, sier Heyerdahl. 

- Samtidig er det unødvendig at skolen skal tilby PC-er når mange norske elever mottar et generøst stipend som skal dekke utstyr til undervisningen, legger Tybring- Gjedde til.

- Ingen skjermer i klasserommet

Kristelig Gymnasium (KG) er en av skolene som ikke gir elevene hver sin PC. Elevrådsleder Lise Veronica Huynh mener det generelt ikke er behov for PCer i timen og tror det bidrar til å løfte det faglige.

– Vi noterer for hånd og har stort sett tavleundervisning. Det er vanligvis ingen skjermer i vårt klasserom. Jeg synes ikke skolen er en arena for å lære internett, sier Huynh til Dagbladet.

Som elevrådsleder ved KG har hun fått positiv respons fra medelever på lite PC-bruk.

– Mange medelever jeg har snakket med synes det er deilig å slippe unna internett når vi er på skolen og ikke alltid måtte være «tilkoblet».

Les også: «Fanget mellom to verdener»

Sunday, December 29th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments