TV3 nekter for at dette er juks eller bestikkelser

(Dagbladet): I utgangspunktet er det slik at «Robinson»-deltakerne bare får spise og drikke det øya har å by på, men det er ikke uvanlig at vinnerne av kappestridene premieres med goder i form av mat eller drikke.

Mer uvanlig er det imidlertid at taperen får slukket tørsten eller dempet sulten som et resultat av konkurransen – iallfall slik det framstilles på tv. Det var imidlertid tilfellet i helgas episode.

Til tross for at Dennis «Poppe» Thorsen (22) fra «Paradise»-laget tapte en utholdenhetskonkurranse, gikk heller ikke han tomhendt ut av kappestriden.

- Etter å ha tapt den konkurransen, fikk jeg fiskeslo over meg. Men det funka ikke helt den første gangen, jeg fikk ikke så mye over meg som jeg skulle, men det var nok til at jeg brakk meg og syntes det var helt jævlig, sier Dennis.

- Gjorde en deal

Til tross for at Stavanger-gutten ikke syntes det var særlig behagelig å dusje i fiskeavfall, ville produksjonen at han skulle få nok en bøtte med herligheter over seg.

- Jeg sa «fuck you, ikke faen». De prøvde lenge å overtale meg, blant annet ved å gi meg dårlig samvittighet. Men jeg eier jo ikke samvittighet, så vi gjorde en deal. Jeg fikk to juice, og det funket.

- Er ikke dette juks, da?

- Nei, det synes jeg ikke, sier Dennis.

«Robinson»-deltakeren bedyrer at det bare skjedde denne ene gangen.

- Det går egentlig ikke an å blackmaile de i crewet. Men når det skjedde den gangen, var jo det kjempekult, sier 22-åringen.

Prioriterer helsa

Andreas Framnes, presseansvarlig for «Robinsonekspedisjonen», mener at det ikke er snakk om juks.

- Dette er selvsagt hverken juks eller bestikkelse. Helsa til deltakerne våre er førsteprioritet, og de som skal ut i kappestrid og i fysisk utmattende konkurranser får mulighet for, i samråd med helsepersonellet på location, litt påfyll i form av frukt eller fruktjuice. Vi ønsker at deltakerne skal yte sitt beste i konkurransene, og vi må sørge for at energinivået ikke er så lavt at deltakerne kollapser, sier Framnes og legger til:

- Hvis man tar en titt på deltakerne før og etter oppholdet i Malaysia, ser man raskt at de går ned mangfoldige kilo. Deltakerne er som sådan et vandrende bevis på at de åpenbart ikke mesker seg med godsaker og bestikkelser under innspillingen.

I episoden er det tydelig at Dennis forsøker å gjemme juicen bak ryggen. Likevel klarte kamera å fange ham, både når han drikker av juicen og da han hurtig gjemte den bak ryggen like etter.

- Utmattende konkurranse

- Hvorfor prøver Dennis så tydelig å gjemme juicen fra tv-kameraene?

- På samme måte som vi ikke viser at deltakerne drikker flaskevann, valgte vi heller ikke å fokusere på at Dennis drikker juice i forkant av konkurransen. I Dennis’ tilfelle hadde vi hatt en lang og utmattende konkurranse, og vi valgte å kompensere ham på bakgrunn av dette.

- Dennis sier at han forhandlet seg fram til juicen. Stemmer ikke det, da?

- Det kan hende Dennis opplevde at han forhandlet seg frem til litt juice, men vi vurderer hver enkeltes helsemessige tilstand, og i hans tilfelle var det på sin plass.

Framnes har ikke besvart Dagbladets spørsmål om hvor vidt Caroline Knutsen, som tapte jentenes konkurranse – den samme som Dennis, også fikk kompensasjon i form av juice.

Wednesday, October 9th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments