Trippelbytte reddet Villa i Birmingham-derbyet


(Dagbladet): West Bromwich – Aston Villa 2-2.

Den irske WBA-spissen Shane Long så ut som en verdensklassespiss i de ti første ti minuttene av Birmingham-derbyet på The Hawthorns.

Han scoret to perlemål, men WBA klarte ikke å holde unna. Etter et trippelbytte tidlig i andre omgang tok Villa over initiativet, og klarte uavgjort.

Så vil det selvsagt diskuteres om Villa burde brukt trioen Weimann, Agbonlahor og Delph fra start.

- Vi er jo ikke der og ser hva som foregår på treningsfeltet, og hvilken fysisk tilstand de gutta er i – om de er i god form eller om de bare tåler 30 minutter etter småskader, sier tidligere Villa-spiller John Carew i TV 2 Sport Premiums studio.

Villa-manager Paul Lambert bekreftet at han følte seg nødt til å spare trioen som har vært ute av spill.

- Vi snakket om å gjøre endringer i pausen, men vi bestemte oss for å vente litt. De tre har vært viktige spillere for oss hele sesongen, og gjorde en stor forskjell. De var først tilbake i trening på fredag, sier skotten i tv-intervjuet.

To kunststykker

Long scoret ledermålet for WBA før det var spilt tre minutter. Og det var en scoring du sjelden ser maken til. En langpasning fra egen halvdel dalte ned over hodet på iren, som dempet ballen med en fantastisk følsom fot, la ballen til rette og plasserte den i lengste hjørne.

Etter ti minutter snappet samme mann opp en horribel tversoverpasning fra Leandro Bacuna i Villa-forsvaret, overstegsfintet seg forbi en forsvarer og chippet ballen over Brad Guzan i Villa-målet og via tverrliggeren gikk den i nettet.

Etter 24 minutter var tsjekkiske Libor Kozak ikke så langt unna en nesten like lekker redusering. Han fikk ballen fra Christian Benteke, dempet med hælen før han sendte avgårde en suser som sneiet oversiden av tverrliggeren.

Aston Villa presset på for utlikning, og ti minutter inn i andre omgang satte Paul Lambert inn Gabriel Agbonlahor, Andreas Weimann og Fabian Delph.

Opphenting

Weimann var nær ved scoring rett etter innhoppet, og veivet med armene for å få med seg Villa-fansen på en snuoperasjon.

Presset på hjemmelaget økte ytterligere, og Villa fikk omsider uttelling et kvarter etter trippelbyttet. Karim El Ahmadi sto umarkert og plasserte ballen i mål etter en Weimann-stuss inne i feltet.

Ti minutter seinere kom utlikningen. Og det var en perle av et mål, det også. En avklaring fra WBA-forsvaret dalte ned i beina til Ashley Westwood, som la til rette og lappet til fra 20 meters hold. Ballen skrudde vekk fra Boaz Myhill og inn i høyre hjørne.

- Å feire med Villa-fansen i en derbykamp var en spesiell følelse, sier 23 år gamle Westwood.

Westwood berget uavgjort med sitt første mål i Premier League.

Monday, November 25th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments