Tidligere City-trener: Alle spillerne hatet Mancini


STAVANGER (Dagbladet): Lørdag holdt den omdiskuterte fotballtreneren Raymond Verheijen (41) et særdeles engasjert foredrag på Viking Stadion. I mer enn åtte timer fortalte han om sine, til dels, myteomspunnede treningsmetoder.

Etterpå satte han seg ned for et lengre intervju med Dagbladet, hvor han blant annet hevdet at spillerne til sin tidligere arbeidsgiver, Manchester City, var meget fornøyde da italienske Roberto Mancini måtte forlate sjefsstolen på Etihad etter forrige sesong. 

- Alle spillerne hatet Mancini. Da han forlot klubben, ble de veldig lykkelige, påstår Verheijen overfor Dagbladet.

Forsøkt ydmyket av Bellamy

Verheijen har jobbet tett med noen av de største navnene i internasjonal fotball, deriblant landsmann Guus Hiddink. Under VM i 2002 oppnådde duoen stor suksess med Sør-Korea, som overrasket de fleste ved å spille seg til mesterskapets semifinale.

I etterkant høstet Verheijen mye skryt for sine treningsmetoder. Spesielt imopnerende var det at laget fremsto med en enorm energi i spillet, som få andre nasjoner var i stand til å matche.

Noen år seinere, da Verheijen begynte å arbeide for Manchester City, fikk nederlenderen raskt merke at akkurat dét var noe daværende City-spiller Craig Bellamy fremdeles husket. På aller første dag på jobb, forsøkte Bellamy å ydmyke ham.

- Laget var samlet på treningsleir i Tyskland da jeg skulle møte hele gjengen. Jeg reiste ned, og gikk inn i et rom hvor alle spillerne lå i en sirkel og drev med styrkeøvelser. Umiddelbart reiste Bellamy seg og kom mot meg. Så sa han: «Er det ikke du som jobbet med de koreanerne? Jaja, suksessen hadde ingenting med deg å gjøre, de var dopet hele gjengen.»

Der og da visste Verheijen at han måtte foreta seg noe. Hans egen integritet og respekt i gruppa var umiddelbart satt på spill av lagets ubestridte urokråke.

- Da sa jeg: «Vel, Craig, fra her jeg står, ser det ut som det er du som går på stoff akkurat nå». 

- Da smilte bare Bellamy. Etter det hadde jeg aldri noe problem med han mer, forteller Verheijen.

Den mest profesjonelle

Siden det spesielle første møtet mellom de to, utviklet imidlertid forholdet seg til å bli svært godt. I dag går Verheijen så langt som å trekke fram Bellamy som den mest profesjonelle fotballspilleren han noen gang har jobbet med.

Med visshet om at nederlenderen har jobbet for store klubber og nasjoner som Barcelona, Chelsea, Holland og Russland, kan det ses på som overraskende.

- Det er ingen tvil om det. Han var veldig disiplinert. Han pleide å sove i et oksygentelt for å øke antall røde blodlegemer, han spiste alle de rette tilskuddene og han hadde i tillegg sitt eget, lille treningsstudio hjemme for å kunne gjøre helt spesielle øvelser både morgen og kveld, minnes Verheijen.

Men selv om Bellamy gjorde alt han kunne for å lykkes på fotballbanen i perioden de to samarbeidet, gikk det ikke lang tid før han ble satt på sidenlinjen etter at Mancini kom til klubben i 2009.

- Mancini tvang han til å trene altfor mye, og derfor begynte han å få problemer med knærne. Craig visste at Mancini kom til å ødelegge karrieren hans hvis han ble værende, hevder Verheijen.

Derfor tok det ikke lang tid før ryktene begynte å svirre om et mulig låneopphold for Bellamy til den da Championship-baserte barndomsklubben Cardiff City.

- Da jeg hørte det, sendte jeg ham en melding hvor jeg skrev: «Cardiff City?»

- Craigs svar var: «Ja, og det skal du også.»

- Da viste det seg at han hadde fått med et krav i kontrakten sin med Cardiff om at jeg skulle være med som hans fysiske trener, uten å ha sagt noe som helst til meg om det på forhånd. Hvis jeg nektet, ville han ikke skrive under.

Historien endte med at Bellamy til slutt fikk viljen sin, etter lange forhandlinger med sin egen trener.

Sunday, November 3rd, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments