- Tegnspråktolken er tidligere tiltalt for drap og drapsforsøk


(Dagbladet): Tegnspråktolken Thamasanqa Jantjie bløffet en hel verden under Nelson Mandelas minneseremoni tirsdag. Han sto nærmere fire timer og viftet med hender, armer og skuldre. Tegnene ga ingen mening, og ingen visste hvem tegnspråktolken var.

Senere sa Thamasanga Jantjie at han er schozifren og at han hørte stemmer og hallusinerte mens han sto på scenen og skulle formidle budskapene fra personer som blant annet Barack Obama.

I dag skriver den Sør-Afrikanske nyhetskanalen ENCA at Jantie tidligere er blitt anklaget for drap, drapsforsøk og voldtekt.

Tapte dokumenter

Ifølge kanalen blir Jantjie behandlet for schizofreni, og etter at de har gjort et dykk i Sør-Afrikanske rettsdokumenter fant de et omfattende rulleblad.

Han skal ha blitt tiltalt for voldtekt i 1994, tyveri i 1995, innbrudd i 1997, hærverk i 1998 og drap, drapsforsøk og kidnapping i 2003.

Ifølge kanalen, har Jantjie ikke blitt dømt for flere av anklagene på grunn av hans psykiske tilstand.

ENCA sier de ikke vet hva som ble utfallet av drapssaken fordi dokumentmappene, ifølge kanalen, er tomme.

De skriver at saken var oppe i South Gauteng High Court i 2004 og avsluttet i 2006.

Sikkerhetsspørsmål
Da det ble avslørt at Thamasanqa Jantjie var falsk tolk, dukket raskt spørsmålet om hvem han var opp. Det var først i går at Sør-Afrikanske medier kunne avsløre mannens identidet og bakgrunn. Det var også da han sa han var schizofren og sterkt medisinert.

- Vi finner ikke navnet hans eller noen ting. Organisasjonene som har akkreditert tolkene kjenner ham ikke i det hele tatt, sa Cara Loening i Sign Language Education and Development dagen etter minneseremonien, ifølge Naharnet.

Dette har reist flere sikkerhetsspørsmål rundt arrangementet, og mange reagerte på at en mann som ingen kjente til fikk stå på scenen sammen med flere profilerte statsledere.

Falsk

Det ble fort avslørt at Jantjie ikke hadde peiling på tegnspråk. Han fant regelrett på tegn mens blant andre USA-president Barack Obama talte.

- Han gjorde ikke et eneste tegn, ingenting. Han viftet bokstavelig talt bare med armene, det så ut som om han prøvde å fjerne fluer fra ansiktet og hodet sitt, sa Cara Loening, direktør for en tegnspråkorganisasjon i Cape Town, ifølge NTB.

Friday, December 13th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments