- Stormen vil skape kaos over hele England


(Dagbladet): I kveld slår den fryktede tiårs-stormen inn over Storbritannia. Det er fare for at vinden kan nå opp i orkan styrke på det verste.

Det er forventet at stormen vil etterlate seg massive ødeleggelser. Den vil gi strømbrudd flere steder, trær vil blåses over ende og man må også regne med skader på bygninger, melder Daily Mail.

- Det vil skape kaos over hele landet, slår avisa fast.

Ifølge flere britiske medier ser uværet, som blant annet er på vei mot hovedstaden London, ut til å bli det kraftigste siden 1987.

Flom

Vinden kan komme opp i 140 kilometer i timen, advarer ekspertene. Det advares også mot at store mengder nedbør vil kunne gi oversvømmelser og flom.

Ifølge Daily Mail varsler det meteorologiske instituttet i Storbritannia at det kan komme mellom 20 og 40 millimeter regn bare i løpet av natta.

Uværet vil gi trafikk-kaos, og sjåfører oppfordres spesielt om å være forsiktige.

Utvikler seg

Det store lavtrykket som har bygget seg opp på sin ferd over Atlanterhavet er ventet å nå sørvestkysten av Storbritannia rundt midnatt i natt. Ifølge Daily Mail har tidligere stormer av liknende karakter blitt svekket i styrke etter at de har nådd Storbritannia og Irland.

Sjef for værprognoser hos det meteorologiske instituttet i England, Frank Saunders er likevel ikke i tvil om at stormen vil ryste britene.

- Situasjonen utvikler seg kontinuerlig, og vi råder folk om å holde seg oppdatert på våre prognoser og advarsler i løpet av helga, og også være forberedt på å endre sine planer om nødvendig, sier han til avisa.

- Kan ramme Norge

Ifølge norske meteorologer vil også Norge kunne merke stormen etter at den har passert de britiske øyene.

- Lavtrykksenteret fortsetter inn i Nordsjøen og setter kursen mot Sør-Norge. Det er ventet å treffe Agder og helt sør på Østlandet seint mandag kveld og natt tirsdag, sier vakthavende meteorolog ved StormGeo, Beathe Tveita til Dagbladet.

På sin ferd over Nordsjøen vil lavtrykket svekkes noe, men det kan gi liten storm i ytre strøk av Agder og sør i Rogaland, forteller hun.

Sverige og Danmark vil rammes enda hardere av uværet.

- Der er det snakk om storm, sier Tveita.

Sunday, October 27th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments