Stormen har allerede blåst en buss av veien. Nå blir det enda verre


(Dagbladet): Litt før klokka 17.00 i dag blåste en buss av veien ved Vikran i Tromsø kommune.

Fotografen, Tino Schott, sier til Dagbladet at han nettopp har vært på stedet og at det fortsatt blåser kraftig i området.

- Det blåser veldig kraftig, og på denne strekninga er det nesten null sikt. Jeg måtte flere ganger kjøre inn til siden av veien og vente på bedre sikt, sier Schott.

Mest sannsynlig har bussen kjørt inn i en sving og fått vinden rett fra sida.

- Den har rett og slett blåst ut i grøfta, sier Schott til Dagbladet.

Ingen skadde

Operasjonsleder Steinar Gudmundsson i Troms politidistrikt opplyser om at det var rundt seks-sju personer i bussen, men at ingen ble skadd i hendelsen.

- Bussen blåste av veien, men ingen kom til skade. Det kom en ny buss og hentet dem ganske raskt, sier Gudmundsson til Dagbladet.

Så langt i dag har ikke stormen ført til så mange henvendelser til politiet Ifølge operasjonslederen er det føret og ikke været som har bydd på flest problemer.

- Vi har hatt tre-fire vogntog som har kjørt av veien, men ikke hatt noen personskader så langt i dag, sier Gudmundsson.

Han forventer heller ikke at det vil skje noe alvorlig utover kvelden.

- Med det været og føret her så er folk mer varsomme, så vi forventer ikke så mye, sier Gudmundsson.

Kystvaktskip på grunn

I vestlig stiv kuling gikk kystvaktskipet «Andenes» i kveld på et skjær ved Rødbergodden i Troms. Skipet har et mannskap på 67, og Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge ble straks varslet.

- Vi fikk melding klokka 18.24, og sendte redningsskøyte fra Tromsø og Sea King-helikopter fra Bodø, opplyser redningsleder Alf Hågensen til Dagbladet.

Hågensen opplyser imidlertid i 19.15-tida at skipet er kommet seg av skjæret ved egen hjelp.

- «Andenes» går nå for egen masking i ca. 3 knop, 2 nautiske mil fra land. Det ser bra ut, sier redningslederen – som understreker at situasjonen var dramatisk med 67 om bord.

Tidligere i dag ble også Hurtigruta berørt på grun av uværet. MS «Nordlys» kansellerte ifølge avisa Nordlys ruta som går Honningsvåg-Kirkenes-Hammerfest.

OBS-varsel i nord

Meteorologisk institutt har utstedt OBS-varsel for Troms og Vest-Finnmark. Nord-Troms vil det komme snøbyger lokalt fra tirsdag kveld til onsdag morgen. I kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark er det i tillegg stor snøskredfare.

Det ventes store nedbørsmengder i Vest-Finnmark i form av snøbyger fra tirsdag kveld til onsdag formiddag. Statsmeteorolog Erik Samuelsen ved værvarslinga i Tromsø tror det kan blåse opp til orkan utenfor Troms.

- På kysten har vinden allerede økt på til full storm, og det er mer vind i vente. Noen av modellene våre antyder at det kan bli orkan i havet utenfor Troms, med vindkast over 45 meter i sekundet på kysten, sier Samuelsen til Yr.

Tromsø lufthavn ble stengt i en time i ettermiddag på grunn av sterk vind over rullebanen, men åpnet tidsnok til at de unngikk å kansellere avganger fra SAS og Norwegian.

Tuesday, December 3rd, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments