Store forsinkelser og kanselleringer I FLYTRAFIKKEN


Tekniske problemer i flykontrollen i England førte til store forsinkelser i flytrafikken i Storbritannia lørdag.
På Heathrow, en av Europas største flyplasser, var over 60 flyavganger innstilt lørdag morgen og formiddag. På Gatwick var 20 prosent av flyavgangene forsinket.

Problemene ved National Air Traffic Services (NATS) startet klokken 0600 lørdag morgen, og får store konsekvenser også for norske flypassasjerer som skal reise til eller fra Storbritannia.

Forsinkelser og kanselleringer

- Vi jobber på spreng for å finne alternativer for våre reisende. Britiske luftfartsmyndigheter har problemer med sine systemer, noe som dessverre fører til en del forsinkelser i dag, sier informasjonssjef i Norwegian Lasse Sandaker-Nielsen til Dagbladet.

Han har ikke oversikten over hvor mange norske flypassasjerer som blir rammet.

- Det blir nok dessverre en del forsinkelser og noen kanselleringer av flighter i dag. De tekniske problemene med flykontrollen i England kombinert med et etterslep vi har selv som følge av uværet som har vært i Norge, fører til en del forsinkelser i dag. Vi jobber intensivt med problemene og håper at all trafikk skal gå som normalt fra i morgen, sier Sandaker-Nielsen til Dagbladet.

Også SAS-passasjerer må regne med forsinkelser eller kanselleringer.

- Vi har en maskin som er på tur til London nå etter lange forsinkelser. Videre har vi fem andre avganger i dag fra Oslo som kan bli forsinket eller kansellert. Det vet vi ikke noe sikkert om nå, så vi oppfordrer våre kunder til å møte som normalt å følge med på våre hjemmesider, sier pressesjef Henrik Edström i SAS Sverige.

Det ble også meldt om store forsinkelser på en rekke andre flyplasser både i Storbritannia og Irland, og teknikere forsøker å få rettet feilen så fort som mulig opplyser trafikkontrollen NATS lørdag formiddag til NTB.

Saturday, December 7th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments