- Slik skal jeg røyke ut de kriminelle

- Nå må vi diskutere med de bransjene som er rammet om hvilke tiltak som er mest treffsikre. Vi må gå i dialog om hvilke bransjeprogram som vil fungere best, men jeg tror samhandling vil være nøkkelen her. Både mellom etatene, men også mellom partene i arbeidslivet, sier Eriksson. Han mener de kriminelle miljøene undergraver den reelle konkurransen i samfunnet.

- De kriminelle doper selskaper slik at de utkonkurrerer de seriøse. Slik kan vi ikke ha det. Norske forbrukere må føle seg trygge på at bedriftene de kjøper av er anstendige, sier arbeidsministeren.

Nå roper NHO også varsku over den farlige utviklingen.

- Trusselbildet mot Arbeids-Norge undergraver de seriøse bedriftenes mulighet til å konkurrere og overleve. Kriminaliteten koster samfunnet og bedriftene enorme summer hvert år og de fleste virksomheter rammes. Det setter arbeidsplasser, verdiskapingen og skatteinntekter i fare. Det svekker dessuten en tillit det lovlydige næringslivet er helt avhengig av, sier NHOs mektige direktør, Kristin Skogen Lund, til Dagbladet. NHO er Norges største interesseorganisasjon for bedrifter.

Arbeidsministeren tar nå til ordet for tettere samarbeid mellom politiet, Arbeidstilsynet, Skatteetaten og Nav.

- Et bedre samspill er viktig for å stoppe både arbeidskriminalitet og trygdejuks, sier Eriksson.

- Vi må jobbe på en bred front for å avdekke og slå hardere enn det vi til nå har gjort. En ting er hva politiet eller Nav kan få til på egen hånd. En annen ting er hva de kan få til sammen, sier arbeidsministeren. Eriksson har også tro på at Rot-fradraget kan bidra positivt til å bekjempe svart arbeid. Kort fortalt kan forbrukere trekke fra inntil 50 prosent av kostnadene ved oppussing inntil 50000 kroner per kjøper av tjenestene når de hyrer inn godkjente firma til å gjøre oppussingsarbeid.

- I tillegg vil det være viktig og styrke Arbeidstilsynet på en slik måte at man kan vie større oppmerksomhet på å få avdekket organisert kriminalitet, sier arbeidsministeren.

Eriksson får støtte fra regjeringskollega justisminister Anders Anundsen (Frp).

- Dagbladet har satt fokus på en meget alvorlig form for kriminalitet. Den undergraver viktige bærebjelker i samfunnet, sier Anundsen til Dagbladet. Han forteller at de nå vil styrke politiets etterforskningskapasitet i 2014, blant annet ved å åpne for å ansette flere revisorer og personer med liknende kompetanse til etterforskning av økonomisk kriminalitet.

- Det gir også mulighet til å styrke økoteamene i politidistriktene. Vi forsterker samarbeidet mellom politi, skattemyndigheter og arbeidstilsynet ytterligere. Noen politidistrikter lykkes bedre enn andre i samarbeidet med andre offentlige etater for å oppklare denne typen alvorlig kriminalitet, sier Anundsen.

Sunday, December 29th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments