Slik bor de på Sundvolden


SUNDVOLLEN (Dagbladet): Her er det første bildet av Toppene i Frp og Høyre. Bildebyrået Scanpix fikk fotografere partitoppene for norsk presse i forhandlingslokalene på Sundvolden Hotell i 15-tida i dag. Da hadde partitoppene såvidt rukket å møtes for forhandlinger og å spise lunsj.

Fra Frp møter leder Siv Jensen, nestlederne Per Sandberg og Ketil Solvik-Olsen samt generalsekretær Finn Egil Holm. Fra Høyre møter leder Erna Solberg og nestlederne Jan Tore Sanner og Bent Høie. Klokka 18 i kveld er det planlagt en pressebrief.

Åpen booking

Hvor lang tid forhandlingene vil ta, kan ingen si nå. Partiene skal gjennom en rekke vanskelige saker.  Mange av dem dreier seg om økonomi, som hvor store skattelettelser man skal gi, hvor mye skattepenger og oljepenger som skal brukes, hvordan det nye veiselskapet skal finansieres, hvordan eldreomsorgen skal finansieres. I tillegg kommer striden om statsrådspostene, hvor mange det skal være og hvem som skal bekle dem.

- Nå blir vi her til vi er ferdige, sa Høyre-nestleder Bent Høie til Dagbladet da han ankom sammen med Jan Tore Sanner rundt kvart på to i dag.

Per Sandberg kunne si at han i første omgang har planlag å bli i en uke. Hotellsjef og hotelleier Cecilie Laeskogen, bekrefter overfor Dagbladet at bestillingen er åpen.

I lydtett rom

Sundvolden hotell består av en eldre del og en nyere del, som ligger fysisk atskilt. Forhandlingene foregår i det nye bygget, i en av de øverste etasjene, i et rom som er lys- og lydtett. Pressen har ikke tilgang til bygget. I samme bygg har også forhandlingsdelegasjonene hotellrom.

- Ingen av dem bor på suite, heller ikke Erna Solberg. Det skulle være likt. Der var bestillingen helt klar, sier Laeskog.

Middagen tar partitoppene når de selv vil. Enten i møterommet, i restauranten eller på terrassen.

Det var rett etter valget at folk fra Høyre-administrasjonen første gang besøkte Sundvolden for å se på hvor de kunne holde forhandlingene. Bestillingen kom ifølge hotellsjefen for halvannen uke siden. Nå er Laeskogen opptatt av at partitoppene skal få en best mulig ramme rundt sitt opphold.

- Vi ligger lett tilgjengelig med kort avstand fra oslo, og har muligheter til å sikre bygget. Vi har gode fasiliteter og god mat, vi er veldig opptatt av at maten skal være god, og bruker mye lokalt. Vi driver miljøvennlig, og det er viktig for både oss og dem, sier Laeskogen, og nikker mot bygget der partitoppene sitter innelåst.

- Stolte av å kunne hjelpe

Enkelte, som kommentator Marte Michelet på Twitter, har reagert negativt på at Sundvolden Hotell ble valgt. På grunn av nærheten til Utøya ble hotellet brukt som oppholdssted for overlevende, pårørende og etterlatte. Den historien er Leaskogen stolt over.

- Vi prøvde å hjelpe, og håper alle ville gjort det samme. Vi merker at noen mener hotellet gir dårlige assosiasjoner, men det er viktig for oss å si at vi har kommet styrket ut av det. Det at vi kunne være noe for de etterlatte og pårørerende er vi glad og stolte over. Det er flott at vi blir assosiert med dette, men det er tross alt møter og konferanser, som dette her, vi kan, sier Cecilie Laeskogen.

Leder for støttegruppa etter 22. juli, Trond Blattmann, sier til Dagbladet at han synes valget at hotell er godt, og at Sundvolden er et flott sted.

Kommunikasjonssjef i Høyre, Sigbjørn Aanes, forteller at partiet er godt kjent med Sundvolden. Unge Høyre har hatt sine elitekurs på Sundvolden hvert år siden 1993, og skal ha sitt landsmøte der neste år.

- Det er rett og slett et hotell med gode fasiliteter og flott beliggenhet, så vi er veldig fornøyde med valg av sted. Hotellet og ledelsen viste eksepsjonelt god innsats under 22. juli, sier Aanes til Dagbladet.

Tuesday, October 1st, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments