Skyteepisode ved Capitol Hill


(Dagbladet): Klokken 20.20 fikk amerikansk politi melding om skyting utenfor kongressbygningen på Capitol Hill i Washington D.C.

Flere personer ble skadet, blant annet en politimann.

En person ble etter kort tid pågrepet. CNN melder av gjerningspersonen er en kvinne. Tilstanden til kvinnen er ennå ikke bekreftet av politiet, og det er sprikende meldinger i amerikanske medier.

På en pressekonferanse klokken halv ti i kveld norsk tid opplyste politiet at den skadde politimannen er såret, men ved bevissthet.


Politiet har nå kontroll på situasjonen, og bygningen som var stengt av, er nå åpnet igjen. Det befant seg hundrevis av mennesker inne i bygningen. Politiet slo jernring rundt bygget og ba representantene om å holde seg inne i bygningen, melder CNN.

Capitol-bygningen i Washington D.C. huser kongressen i USA, Senatet og Representantenes hus.

Vitner hørte flere skudd.

Det var senator Claire McCaskill som først sendte ut en Twitter-melding der hun skriver at det er blitt avfyrt skudd utenfor Kongressen. «Vi har stengt midlertidig», skriver hun.

Det er uvisst om hendelsen har en kobling til dagens busjettforhandlinger i bygningen.

Ettersom den amerikanske kongressen ikke klarte å bli enige om en midlertidig budsjettavtale, stengte natt til tirsdag all ikke-essensiell statlig virksomhet i USA  ned i en såkalt shutdown.

En shutdown får mange og svært upopulære konsekvenser.

Thursday, October 3rd, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments