Siste: Bombegruppa gransker gjenstand ved gjenvinningsanlegg. Settes ikke i sammenheng med truslene


(Dagbladet): Det er funnet en mistenkelig gjenstand ved et gjenvinningsanlegg ved Mongstad i Hordaland.

• Har du tips eller bilder? Kontakt oss på 2400@db.no eller 24 00 10 00.

Funnet sees ikke i sammenheng med de mange bombetruslene som er ringt inn mot forskjellige mål rundt i Norge.

- Området ruundt gjenstanden er fryst, og en sikkerhetssone rundt gjenstanden er opprettet. Nødetatene er på stedet, og det er kontroll på situasjonen, opplyser Ronny Jarle Lentføhr, operasjosnleder ved Hordaland politidistrikt.

Ingen trusler

Kjell Idar Vangberg i Nordhordland lensmannsdistrikt forteller at det ikke ble ringt inn noen trussel før den mistenkelige gjenstanden ble funnet.

– Det er funnet en mistenkelig gjenstand, en pakke eller noe som er pakket inn i papir. Den ble funnet i en container i en bedrift ved Mongstad. Det var ikke ringt inn noen trusler i forkant av dette, opplyser Kjell Idar Vangberg i Nordhordland lensmannsdistrikt til Dagbladet.

Pakken ble funnet av ansatte ved bedriften.

– Det var ansatte som ble oppmerksom på den og som varslet sine overordnede, sier han.

Bombegruppe på vei

En bombegruppe fra Oslo-politiet er på vei til bedriften for å undersøke pakken. Også forsvarets minedykkerkommando er varslet.

– Parallelt med at vi venter på bombegruppa som skal undersøke hva dette er, etterforsker vi hvordan pakken har havnet i containeren, opplyser Vangberg.

Bedriften der pakken er funnet og nabobedriften er evakuert, og området er sperret av.

Ikke forsinket av riksalarm

Vangberg sier deres aksjoner ikke er blitt forsinket av at det samtidig er blitt ringt inn bombetrusler mot Bergen Lufthavn Flesland, Universitetet i Tromsø og en rekke andre steder.

Truslene førte til at det ble sendt ut riksalarm. En kjenning av politiet, som er kjent for å ringe inn trusler som ikke er reelle, mistenkes for å stå bak disse.

– Vi har ikke blitt forsinket av dette. Jeg har ikke hørt at de som skal komme å undersøke gjenstanden heller er blitt forsinket, sier han.

Håndterer farlig avfall

Informasjonssjef Anne Vandbakk i Norsk gjenvinning bekrefter at det er ved deres anlegg at pakken er funnet.

-  Det er et  anlegg med 30 ansatte som håndterer farlig avfall fra blant annet Nordsjøen. Pakken ble funnet av ansatte og i tråd med våre sikkerhetsrutiner ble politiet varslet, sier hun.

Tuesday, November 12th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments