- Si unnskyld til familien

ÅLESUND (Dagbladet): Det vakte i går oppsikt da Frp-nestor Carl I. Hagen på sin Facebook-side skrev at den rødgrønne regjeringen hadde Anja Weløy Aarseths liv på samvittigheten.

Politiadvokat Yngve Skovly opplyser til Dagbladet at han nå krever en unnskyldning fra Carl I. Hagen.

- Vi har fått med oss disse uttalelsene. Det er uverdig å gjøre forsøk på å slå politisk mynt på denne saken, sier Skovly til Dagbladet.

Hans beskjed til Hagen er klar: Si unnskyld.

- Rette vedkommende bør være så stor at han gir en unnskyldning til familien, sier Skovly.

Carl I. Hagen vil ikke kommentere dette.

Slettet

Hagen slettet etter innspill fra partikollegaer innlegget etter en halvtime. Opprinnelig var innlegget, som ble postet seint onsdag kveld, formulert slik:

«Hører på NRK TV at den siktede i Anja-saken er tidligere straffedømt, senest i januar i år. Hvorfor i alle verden satt han ikke inne. Hadde vii hatt en skikjelig regjering med nok fengselplasser og skikkelige dommer ville han sittet inne og Anja ville vært i live. Det rødgrønne flertallet har Anjas død på sin samvittighet. Jeg gremmes !» 

- Jeg ble opprørt da jeg hørte på NRK Kveldsnytt i går at den pågrepne og siktede mannen var domfelt for alvorlig kriminalitet seinest i januar, forklarte Hagen til Dagbladet.

Spissformulering

- Dermed var det to muligheter for at han gikk løs: enten at han sto i soningskø eller at han har fått en altfor mild dom. Jeg ser at det var en uheldig spissformulering, som ble skrevet i affekt

Kritikken mot det han kaller de rødgrønnes «snillistiske kriminalpolitikk» stor han inne for.

Bistandsadvokat Einar Råen ønsker ikke å kommentere Hagens utspill.

Friday, September 6th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments