Schumann brast i gråt da han hørte detaljene om drapet


TRONDHEIM (Dagbladet): NOKAS-dømte Kjell Alrich Schumann er i dag tilbake i domstolen i forbindelse med ranssaken han er dømt i.

47-åringen ble i Høyesterett dømt til 16 års forvaring med en minstetid på ti år ranet av tellesentralen i Stavanger og for ha løsnet skudden som drepte politimannen Arne Sigve Klungland.

Mannen ble fulgt inn i salen av to politmenn i den lille rettssalen i Sør-Trøndelag tingrett. Han forbeholder seg retten til å ikke la seg avbilde av pressen som fyller salen foruten partene i saken. Schumann er kledd i en lys skjorte med grå genser over. Han har en alvorlig mine og følger nøye med på hva som blir sagt i rettsmøtet som avgjør om han får gå fri eller ikke.

I september i år var minstetiden sonet ferdig, men påtalemyndigheten avslo søknaden om mannens ønske om prøveløslatelse. Derfor gikk den ransdømte mannen til retten. Siden han for tiden soner i Trondheim fengsel, går rettsmøtet i Sør-Trøndelag tingrett.

Aktor, statsadvokat Tormod Haugnes, vil argumentere for at samfunnet ikke er beredt på å løslate mannen. Han mener det er nærliggende fare for at han vil begå ny, alvorlig kriminalitet om han slipper løs.

Schumann har via sin advokat Fredrik Brodwall uttrykt at det er ingen slik gjentakelsesfare. Det vil blir ført vitner for begge sider av saken.

En som ikke skal vitne er Erling Havnå. Han ble dømt til 16 års fengsel for NOKAS-ranet. I Dagbladet i dag går ut og krever at hans ranskollega Schumann bør løslates.

- Han er ingen farlig mann. Han må løslates nå, sier Havnå til Dagbladet, som for tid soner NOKAS-dommen i Bastøy fengsel der han jobber på ferga over til fastlandet.

LES OGSÅ: Slik har det gått med NOKAS-ranerne. (Krever innlogging).

Statsadvokat Tormod Haugnes startet sitt innledningsforedrag med å gå gjennom tidligere dommer om dramaet ved Domkirkeplassen i Stavanger 5. april 2005. Han leste i detalj opp hva som skjedde, hvordan ranerne var bevæpnet og hvordan de slet med å få opp vinduet i bakgården.

Haugnes leste monotont opp detaljene fra dramaet og da han leste opp hvordan Schumann tok en politimann til gissel og avfyrte skudd mot en sivil politibil over hodet på han, ble han tydelig rørt

Da Statsadvokaten leste opp detaljene omkring Arne Sigve Klungland som ble drept, snudde Schumann seg vekk, lukket øynene og strammet munnen.

- Schumann har forklart at han siktet mot blålysene på kommandobilen, men at skuddene gikk for lavt. Et av skuddene gikk gjennom frontruta og i hodet på Klungland som ble drept, leser statsadvokaten.

Schumann ble tydelig berørt av detaljene som kom opp og tørket øyet. Han så ned og vekk fra tilhørerbenken.

Dagbladet følger utviklingen i Sør-Trøndelag tingrett gjennom dagen.

Tuesday, December 10th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments