Savnet jente (17) sist sett da hun forlot huset med en lommelykt


DRANGEDAL (Dagbladet): Henseid skole har blitt base for letemannskapene som søker etter en savnet 17 år gammel jente i Drangedal. Jenta ble meldt savnet av foreldrene i går kveld da hun ikke kom hjem etter at hun gikk ut en tur rundt klokka 20-21.

- Et vitne så henne sist forlate bopelen omtrent klokka 20.15 med en lommelykt i hånda, sier politiets innsatsleder på stedet, Sigbjørn Hansen, til Dagbladet.

Han forteller at de så langt har finkjemmet den nærmeste kvadratkilometeren uten funn, og at de nå skal gå over samme område på nytt, samt utvide søkene.

- Sivilforsvaret vil være på plass her i løpet av kvelden, og jobbe gjennom natta, sier Hansen.

Dykkere på plass

Det skal også søkes med båter og dykkere i vann i området. Politiet vurderer om et SeaKing-helikopter som har deltatt i søkene skal sendes tilbake til Rygge.

Ifølge lokalavisa Varden følger politiet opp to konkrete spor etter jenta.

Innsatslederen understreker at de foreløpig ikke har noen grunn til å tro at det har skjedd noe kriminelt.

Henseid skole brukes nå som et møtested for letemannskapet og de frivillige.

- Vi har 50 stykker fra Røde Kors ute, samt 50 frivillige, fire hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder, et helikopter fra redningsskvadronen og redningsdykkere fra Bamble på vei, sier Jan Kristiansen, leder for Røde Kors’ hjelpekorps i Drangedal.

170 cm høy

Den 17 år gamle jenta ble meldt savnet av foreldrene da hun ikke kom hjem i går kveld. Siste kontakt med jenta var klokka 20.15, da hun sendte en SMS til faren om at hun skulle gå seg en tur. Begge foreldrene var da på jobb.

Jenta hadde på seg en sort halvlang boblejakke med pelskrage, mørk bukse og svarte sko. Hun er omtrent 170 centimeter høy, og politiet ønsker tips om noen tror de kan ha sett henne.

Politiet har ikke klart å komme i kontakt med jentas mobiltelefon, og operasjonsleder Åge Halvorsen ved Telemark politidistrikt forteller at de ikke har opplysninger om at jenta skal ha hatt en avtale med noen da hun forlot hjemmet.

Området hvor politiet nå leter består mye av skog. Det går en riksvei, og en gang- og sykkelvei gjennom bygda, men det er ikke mye veisystemer ellers.

Politiet kan kontaktes på telefon 02800.

Saturday, November 23rd, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments