Rockestjerne dømt til 35 år i fengsel for seksuelle overgrep mot barn: «Mega lolz, jeg forstår ikke hva alle reagerer sånn på»

(Dagbladet): Saken rundt Ian Watkins (36) har vekket stor oppmerksomhet.

Den walisiske musikeren er anklaget for en rekke seksuelle forbrytelser, blant annet seksuelle overgrep mot og voldtekt av små barn helt ned i ettårsalderen.

Det har også blitt funnet opp mot 100 seksuelle bilder av barn mellom to og 14 år på Watkins’ harddisk.

Dømt til 35 år

Rettssaken mot 36-åringen har pågått siden slutten av november, og i dag fant straffeutmålingen sted i Cardiff, Wales.

Ifølge britiske Guardian, ble Watkins i dag dømt til 35 år i fengsel.

Sky News skriver at to kvinner i 20-årene, som skal ha medvirket til musikerens seksuelle forbrytelser, ble dømt til henholdsvis 14 og 17 år i fengsel.

Watkins skal ha vært blank i øynene da han ble ført bort. De oppmøtte i salen skal ha reagert med å rope «ja» da dommen ble lest opp.

Telefonsamtaler

Tidlig i rettssaken sa Watkins seg skyldig i 13 av anklagene, blant annet voldtektsforsøk og seksuell omgang med barn, men han sa seg ikke skyldig i voldtekt. Det er disse anklagene han nå blir fengslet for.

Ifølge britiske Independent, er to telefonsamtaler mellom Watkins og en venninne blant bevisene som ble hentet fram i retten i dag.

Telefonsamtalene skal ha funnet sted bare dager etter at artisten sa seg skyldig i flere av anklagene, og han skal ha diskutert straffeutmålingen.

«Mega lolz»

«Enten kan jeg gå opp der og si «kom igjen, det var ikke så ille, ingen ble skadet». Sjarmerer jeg dem, eller ender jeg opp med å gjøre ting verre for meg selv, eller sier jeg bare at jeg var ute av det og ikke husker?», skal Watkins ha sagt, og videre:

«Jeg kommer til å komme med en uttalelse den 18. bare for å si at det var «mega lolz», jeg forstår ikke hva alle reagerer sånn på».

Da han dagen etter ble spurt om han fortsatt hadde planer om å komme med en uttalelse der han forklarte oppførselen sin som «mega lolz», repliserte han ved å si at «nei, det er bare lol nå».

Uttrykket «lol» er et akronym for «laughing out loud» eller «laugh out loud», altså å le høylytt. På walisisk kan det også bety «tull» eller «sludder». «Lolz» er altså en variant av dette uttrykket.

Narkotikaproblem

Watkins’ forsvarer, Sally O’Neil, hevder at artisten ikke husker store deler av tida der de seksuelle forbrytelsene skal ha funnet sted, da han hadde et svært trøblete forhold til narkotika.

Videre understreker O’Neil at hun «ikke for et øyeblikk vil late som om Watkins ikke tok full del i og gjengjeldte disse fantasiene».

- For hva det er verdt, ønsker han å si at han er veldig, veldig lei seg for det som skjedde, og synes fortsatt at det er vanskelig å akseptere, men innser virkeligheten av det som har skjedd, sa O’Neill i retten.

Bandoppløsning

Watkins var vokalist i bandet Lostprophets fra 1997.

I oktober i år annonserte bandet hans at de oppløses.

«Etter å ha brukt et år på å akseptere vår store sorg, er vi nå klare for å annonsere noe som vi har tenkt lenge på. Vi kan ikke lenger lage musikk som Lostprophets. Støtten og kjærligheten dere har vist oss de siste femten årene har vært fantastisk, og vi vil være for evig takknemlig for alt dere har gitt oss. Mens vi ser fram til de neste kapitlene i livene våre, kan vi bare håpe på å ha like dedikerte og inspirerende folk som dere rundt oss», skrev bandet på Facebook-siden sin.

Wednesday, December 18th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments