Rivaler ler hånlig av snøscooterferdsel, Segway og ny bokselov: Men PR-bransjen er mektig imponert


(Dagbladet:) «Proffboksing og segway i dag. Lakrispiper i morgen? Viktig å prioritere de store sakene! #nyregjering» skrev statssekretær i Kulturdepartementet, Mina Gerhardsen, på Twitter torsdag kveld.

Hun er ikke alene om å le av de få nyhetene Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp) har sluppet fra sine forhandlinger på Sundvollen.

Fjerning av forbudene mot proffboksing og segway har fått mest oppmerksomhet, i tillegg til at staten fra nå av skal la kommunene få styre bestemmelsene for snøcooterferdsel.

Får PR-ros

Før gårsdagens pressekonferanse var det bebudet tyngre nyheter. Det som kom, var kjente Høyre-tanker om å heve kompetansen blant norske lærere.

Mens Norge i spenning venter på de store, viktige avklaringene, slår Mina Gerhardsen og flere med henne vitser på Twitter:

«#lampedusa En verden ufattelig full av urettferdighet. Vår tids store utfordring. Større enn snøscooter og proffboksing», skrev for eksempel Ap?s tidligere justisminister Knut Storberget.

Men fra PR-bransjen får Solberg og Jensen ros:

- Dette er kommunikasjonsmessig dyktig gjort. Mens både mediene og vi andre spent venter på et 60-70 siders langt dokument med alle avklaringene, porsjonerer de ut nyheter. De utnytter alles nysgjerrighet, sier partner og seniorrådgiver i First House, Torbjørn Giæver Eriksen, til Dagbladet.

Ber om tålmodighet

Ifølge Eriksen, som tidligere var statssekretær for Jens Stoltenberg, opererer de blåblå lederne slik den kjente italienske filosofen og statsmannen Machiavelli (1469-1527) ville ha likt.

- I «Fyrsten» skrev Machiavelli at en god fyrste skal porsjonere ut nyhetene. Det er når det bare er dårlige nyheter at alle bør komme på én gang. Hvis de skulle lagt fram alt samtidig, ville mange småsaker druknet.

Hans Geelmuyden, sjef og styreleder i Geelmuyden Kiese, maner folk til tålmodighet:

- Som politisk nerd er ikke de sakene vi nå har sett, det som opptar meg. Vi må være tålmodige, så får vi viktigere svar, sier Geelmuyden.

- Kontakt meg gjerne igjen 18. oktober, når alt er klart. Hvis de bare er kommet med snøscootere og proffboksing da, skal jeg nok ha andre meninger.

Han tror også det er riktig å slippe nyheter som den med fjerning av segwayforbud, lenge før hovedavklaringen.

- Sånn sett kan dette være ganske klokt. De eier mediene litt lenger med en sånn strategi, sier Geelmuyden.

- Vært enige lenge

- Det Høyre og Frp nå gjør, er ikke så idiotisk som mange skal ha det til, mener partner i kommunikasjonsbyrået Zynk, Sigurd Grytten.

- Det er helt åpenbart at de diskuterer andre ting enn segway og proffboksing der ute. Men mye av prosjektet til en borgerlig regjering er å forenkle og rydde opp i tullete regler, og fjerne dumme forbud, sier Grytten.
 
- De interessante sakene er de gjerne uenige om. Det er disse de forhandler om. Nyheter om at de fjerner de såkalte tulleforbudene – og dette har de vært enig om lenge – kan de slippe underveis i forhandlingene. Med dette vil de også kommunisere at det er et nytt styresett, som ikke ønsker at staten skal blande seg opp i alle mulige detaljer, sier Grytten.

- Vitsingen på rødgrønn side tyder på at ikke alle motstanderne har forstått dette.

- En bommert

Beate Nossum, som i likhet med Torbjørn Giæver Eriksen er partner og seniorrådgiver i First House, mener på sin side Solberg og Jensen ikke har lyktes helt med å få fram sitt budskap.

- Spesielt Frp har ivret etter å få bort regelrytteriet og forbudslinja. Fjerningen av de forbudene skulle være symboler på en ideologisk endring, men de klarte ikke å kommunisere dette godt nok, sier Nossum til Dagbladet.

- De slurvet med å fortelle folk denne sammenhengen. Det var en PR-messig bommert. Dermed forsvant ideologien, og bare symbolene sto igjen. Nyhetene framsto dermed tommere enn de burde ha gjort.

Saturday, October 5th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments