Riksadvokaten krever gransking på hvorfor det tok fem måneder å forkynne dommen

(Dagbladet): Riksadvokat Tor-Aksel Busch krever svar fra Sunnmøre politidistrikt.

- Vi må undersøke hva som har skjedd. Vi har tidligere skjerpet inne at en skal forkynne dommer raskt, sier Busch til NRK.

Den 23 år gamle mannen som er siktet for drapet på Anja Weløy Aarseth (21) erkjenner å ha drept og forgrepet seg seksuelt mot 21-åringen.

- Det ser ut som det er forkynnelsen av dommen som har tatt lang tid. Men det kan være gode grunner til det. Vi har via statsadvokaten i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane bedt Sunnmøre politidistrikt om en redegjørelse, sier riksadvokat Tor-Aksel Busch til NTB.

Det tok fem måneder fra den nå drapssiktede 23-åringen ble dømt, til saken ble rettskraftig. Politiet lette etter den drapssiktede, mens han satt i fengsel.

- Vi fikk ikke tak i ham

Unni Moen Vikebakk var aktor i den siste saken 23-åringen er dømt for. Til Dagbladet forklarer hun hvorfor Kriminalomsorgen ikke mottok dommen fra januar før 17. juli: Påtalemyndigheten fikk ikke forkynt dommen for ham før langt ut i sommeren.

Dommen som ble avsagt i januar, ble dermed ikke rettskraftig før i midten av juni.   

- Vi fikk ikke tak i ham, sier hun til Dagbladet.    

Erkjenner drapet

Siktede har tidligere innrømmet å ha tatt livet av den unge studenten.

- Han erkjenner også overgrepet. Når det gjelder straffeskyld så har han ikke tatt stilling til dette, sier hans forsvarer Reidar Andresen.

Ifølge forsvareren er 23-åringen siktet for voldtekt og forsettlig drap. Andresen sier siktede kom med tilståelsen av seg selv under en innledende prat.

- Han valgte helt uoppfordret å si at dette har jeg gjort, dette vil jeg tilstå, sier han.

Thursday, September 5th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments