Reagerer kraftig på hvordan Breiviks mor blir framstilt


(Dagbladet): – Hun sa jeg var hennes venn og redning. Jeg er overbevist om at hun ville at jeg skulle skrive boken om henne, sa Marit Christensen på lanseringskonferansen om hennes egen bok «Moren» som handler om Wenche Behring Breivik, moren til terroristen Anders Behring Breivik.  

Til stede på pressekonferansen var også avdødes advokat Hans Marius Graasvold. Han ble kontaktet av Wenche Behring Breiviks bistandsadvokat før Breivik døde i mars i år. Hun ønsket boka stoppet.  

- Vi har på bånd at hun uttrykker at boka ikke skal ut. Det kalles bevissikring. Det var maktpåliggende for henne å få hindret denne boka, sier Graasvold til Dagbladet.  

- Vi mener hennes siste ønske var å stanse denne boka, sier Graasvold, som reagerer kraftig på Marit Christensens framstilling av møtene og dialogen slik den ble presentert på pressekonferansen i dag. Hele seansen kan ses i en av videoene i denne saken.  

Christensen begrunner publiseringen med blant annet ytringsfriheten, at det var hennes samfunnsoppdrag, men også at hun hadde pressens egne etiske retningslinjer i Vær Varsom-plakaten som rettesnor i arbeidet med boka, samt at hun mener 22. juli-saken er viktigere enn Wenche Behring Breivik, Marit Christensen eller andre enkeltindivider. 

- Christensen beskriver Wenche Behring Breivik som vinglete mot slutten, at det var veldig mye at og fram. Dette er snakk om en svært syk kvinne som ikke hadde lenge igjen å leve. Dersom Christensen hadde Vær Varsom-plakaten som plattform i sitt arbeid så er det veldig interessant for oss selv om dette er en bok.  Det er med tanke på punktene om beskyttelse og hensynet til sårbare kilder og intervjuobjekter, samt at man alltid skal gjøre det klart overfor et intervjuobjekt at det som blir sagt faktisk kan havne på trykk, sier Graasvold til Dagbladet.  

Han sier det nå blir umulig å hindre boka i å komme ut, siden den allerede er til salgs, men at de nå skal gå gjennom boka og vurdere hva de skal gjøre.  

- Det kan være at dette vil være interessant for Norsk presseforbund og Pressens faglige utvalg, sier Graasvold.

Thursday, October 31st, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments