Politiet etterlyser ukjent BMW-fører


(Dagbladet): En responstid på over én time når tre mennesker blir knivstukket og drept på en buss er ikke bra nok, innrømmer politiet i Sunnmøre. Kritikken mot politiet har haglet etter at det ble klart at politiet valgte en omvei og ikke var framme på åstedet før en time og elleve minutter etter første melding.

- Vi ser det blir stilt spørsmål om responstid, og ønsker derfor en full gjennomgang av vår håndtering av denne hendelsen. Vi forstår at folk stiller spørsmålstegn med en responstid på en time og elleve minutter, sier politimester Ronny Iden.

- Vi er ikke fornøyd med den responstiden.

Han redegjør videre for en rekke tidspunkter og detaljer fra gårsdagens grusomme hendelser. Etter å ha fått melding fra AMK klokka 17.38 rykket den nærmeste politipatruljen, som befant seg i Lærdal, ut.

- De valgte å kjøre over Filefjell og Tyin. Denne patruljen var ikke bevæpna, sier Iden.

Skader i halsen

Like før klokka 18 var både brann- og ambulansepersonell på stedet.

- De observerte gjerningsmannen i bussen med kniv. Han framstod som truende og farlig. De oppnådde etterhvert muntlig kontakt med gjerningsmannen, og omtrent kvart på sju kom han frivillig ut av bussen. Da hadde han ikke med seg kniv, og ble overmannet av brannmennene, sier Iden.

Gjerningsmannen hadde da skader i halsregionen etter en kniv. Kniven er funnet og beslaglagt.

Etterlyser bilfører

Politiadvokat Jørn-Lasse Refsnes opplyser at politiet ønsker kontakt med føreren av en BMW 5-serie som skal ha kjørt i området i tidsrommet da drapene skjedde i går ettermiddag.

- En lastebilsjåfør sier han møtte denne bilen i den siste skarpe svingen før Årdal, kort tid før han så bussen. Vi antar da at denne BMW-en har kjørt bak Valdresekspressen, og ønsker derfor å komme i kontakt med føreren, som kanskje kan ha viktig informasjon, sier Refsnes.

Tidligere i dag har politiet offentliggjort navnene på de tre drepte:

• Margaret Molland Sanden: 19 år fra Årdalstangen. Venninner av Margaret forteller at hun hadde vært hjemme på besøk i helga, og skulle tilbake til Oslo, hvor hun bodde og studerte.

• Arve Kvernhaug: 55 år fra Bagn i Valdres. Kvernhaug var bussjåfør på bussen. Han var opprinnelig fra drammensområdet, men hadde flyttet til Valdres for tre år siden.

• Brahim Khouya: svensk statsborger født i 1960. Khoya var bosatt i Gøteborg, men var i fylket for å jobbe.

Politiet bekrefter at det er gjennomført en ransaking av den siktedes bosted i Øvre Lærdal.

Tuesday, November 5th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments