Per Sandberg til Dagbladet: Dette er bare mitt valg


STJØRDAL/OSLO (Dagbladet): I dag ble det kjent at Sandberg, som representerer Sør-Trøndelag Frp på Stortinget, verken blir statsråd eller parlamentarisk leder – han har i tida etter valget blitt utpekt til begge. Årsaken ble oppgitt å være hensynet til familien, særlig samværet med sønnen.

- Jeg har sagt nei på grunnlag av en totalvurdering, en helhet, sier Sandberg til Dagbladet i kveld, under partimøtet han deltar på i Trøndelag.

53-åringen sier til Dagbladet at han har fått tilbud om flere statsrådsposter, og om å bli parlamentarisk leder. Men:

- Dette er av hensyn til familien og partiet. Når jeg ikke er hundre prosent motivert, er det ikke aktuelt for meg å si ja, sier stortingsrepresentanten.

- Har kona di satt ned foten?

- Min kone har lagt alt til rette for at jeg skal kunne bli statsråd. Det er bare mitt valg alene.

Stolt

- Når kjente du at motivasjonen var dalende?

- Motivasjonen har drevet meg helt til mållinja, og jeg har lyktes. Jeg har satt fotavtrykk overalt. Det er jeg mektig stolt av. Men skulle jeg gått på en ny tørn som statsråd, det hadde jeg ikke hatt krefter til, sier Sandberg.

- Er det ikke surt, når Frp kommer i regjering etter førti års venting, at du ikke skal være med?

- Jeg tror jeg har bidratt i stort monn. De tre ukene med sonderinger har vært de viktigste i hele mitt liv, og har bydd på de mest konstruktive politiske debattene på tredve år. Det har vært fantastisk, sier han.

- Hvordan føler du deg i kveld?

- Jeg er i godt humør, jeg!

Ankom tidlig

Sandberg, Robert Eriksson og Sivert Bjørnstad er alle til stede på det lukkede møtet på Stjørdal utenfor Trondheim i kveld. Her er Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag Frp samlet for å gå gjennom sin politiske plattform.

Eriksson, som av sikre kilder utpekes som ny arbeidsminister overfor Dagbladet, vil ikke kommentere Sandbergs status, men sier han som Frp-er gleder seg til i morgen, da den nye regjeringen presenteres.

Sandberg ankom møtet et kvarters tid før møtestart. Han tok seg god tid til å snakke med sine partikolleger. Det vanket mange klemmer og gode ord. Han ville før møtet ikke kommentere hvorvidt han sier ja eller nei til en eventuell statsrådspost.

- Journalister! sier Sandberg bare idet Dagbladet spør om det faktisk er slik lekkasjene sier – at han har ofret statsrådsposten for å ta vare på familien sin.

Regionsekretær i Frp, Inge Bjørnebekk, bedyrer at heller ikke de som er samlet på Stjørdal i kveld, får vite hvem som blir sittende i morgendagens regjering.

Har respekt

Partikollega Tom Skare, gruppleder i Hitra Frp, beundrer Sandbergs avgjørelse. Han sier han kjenner Sandberg og kona ganske godt, og at han vet det familiemessige ikke har vært enkelt.

- Hva tenker du om at du ikke samtidig kan gratulere ham med statsrådpost?

- Jeg synes det står respekt av valget. Jeg vet at Per har stått på for familien, og at det familiemessige ikke er så enkelt. Jeg beundrer ham for det valget han har tatt. Det hadde vært lett å hoppe på dette, og si at «statsråd vil jeg være», sier Skare til Dagbladet.

- For det hadde jo vært en ypperlig anledning. Samtidig er jeg så trygg på de kandidatene vi har hørt rykter om i dag, det er stødige karer.

- Så det blir ikke bare sorgen uten Sandberg i regjering?

- Nei, Per vil vi alltids høre fra. Han vil ikke sitte stille på kateteret uansett, og vil helt sikkert bli viktig i stortingsgruppa.

- Setter partiet først

- Frp har ventet i førti år på regjeringsplassen. er det ikke litt surt at nestlederen og en såpass viktig person for partiet ikke blir med på laget?

- Nei, dette viser at han ikke setter seg selv først, han setter partiet først.

Mens Skare beundrer avgjørelsen til Sandberg, håpet andre i det lengste før møtet.

- Ingen vet sikkert før i morgen, sier partimedlem Janne Jørstad.

- Jeg håper fortsatt, for jeg mener vi har bruk for’n. Han er en ærlig mann som tør å si ifra, sier Chriss Overgaard, studieleder i Nord-Trøndelag Frp.

Tuesday, October 15th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments