- Oppdaget kniven, og forsto at situasjonen var en helt annen


(Dagbladet): Vegard Jevnaker Mjeldheim (22) og faren kom til stedet like etter busskapringen hvor tre personer ble drept mandag kveld.

- Vi kom fra Tyin og hadde vært på hytta. Vi var nesten hjemme da vi så en privatbil som sperret veien. Så kom det folk gående som informerte om at det var en busskapring på gang, og det kunne være omkomne, sier Mjeldheim til Dagbladet.

- Ingen hadde kontroll

Mjeldheim kom til stedet med faren, og de fikk begge beskjed om å sette seg i bilen og låse dørene.

- Vi fikk beskjed om å holde oss borte, da ingen hadde kontroll på gjerningsmannen. Vi måtte holde oss i bilen og låse dørene, sier Mjeldheim.

Etter hvert kom det flere blålys til stedet og brannvesenet fikk kontroll på gjerningsmannen.

- De andre sa at de hadde prøvd å ta seg inn i bussen, men at ble jaga ut igjen av mann som truet dem med kniv. Det var en absurd situasjon å komme opp i. Det er en trygg bygd som bussen kommer fra, og det er veldig uvanlig for oss å oppleve dette her, sier Mjeldheim.

- Gikk rundt med kniv

TV2 har snakket med de første personene som ankom stedet. De skal ha sett skadde i bussen, og styrtet for å hjelpe til. Han trodde først det var en ulykke.

— Det var umulig å få opp døren. Så oppdaget vi en mørkhudet person som gikk inne i bussen. Vi trodde først vi at han forsøkte å komme ut. Så oppdaget vi at han gikk rundt med kniv, og forsto at situasjonen var en helt annen, sier vitnet til TV2.

Da trakk de seg tilbake fra stedet og kontaktet politiet.

Rakk akkurat å gå av

Kanskje er det bare flaks at ikke flere omkom under busskapringen. Til Bergensavisen forteller 18-årige Keilon Stenfeldt Nilsen at han gikk av bussen i Årdal. Det var like før den ble kapret.

- Man tenker ikke over at noe slikt kan skje. Det er jo forferdelig. Jeg tenker bare at jeg hadde så utrolig flaks, sier Stenfeldt Nilsen til BA.no.

Monday, November 4th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments