- Oksana sprengte seg på togstasjonen


ST. PETERSBURG/OSLO (Dagbladet): Russiske medier identifiserer Oksana Aslanova som selvmordsbomberen som utførte terroraksjonen som kostet minst 14 mennesker livet på togstasjonen i Volgograd i Russland.

Etterlyst siden juni 2012

Dette bekreftes av lokale myndigheter basert på foreløpige undersøkelser av funnene på åstedet, melder RIA Novosti.

TV-stasjonen NTV melder at Aslanova var venninne med 26 år gamle Naida Asijalova, som sto bak en terroraksjon mot en bussstasjon i Volgograd i oktober. Seks personer ble drept og rundt 30 skadd i angrepet.

Aslanova skal ha vært etterlyst av russisk politi siden juni 2012, men siden 8. mars 2012 har det vært ukjent hvor Aslanova har oppholdt seg. Russisk presse skriver at en hypotese er at hun har vært på treningsleir for terrorister.

«Sort enke»

Hun er åpenbart en som kan omtales som en «sort enke». Aslanova har vært gift to ganger – begge mennene knyttes til terror i Nord-Kaukasus, og begge har blitt drept av russiske sikkerhetsstyrker.

I november ble hun ettersøkt over hele Russland, sammen med to andre mistenkte selvmordsbombere, Zaira Alieja og Jannet Zakhaieva.

De to siste var kjent som venninner av Naida Asijalova, kvinnen som sto bak terroren på bussen i Volgograd 31. oktober i år.

Forsøkte å stoppe Oksana

Politimannen Dmitrij Makovkin (29) forsøkte å stoppe den Oksana Aslanova. Han døde i forsøket, melder det russiske nettstedet news.ru.

Den drepte politimannen skal ha ment at hun oppførte seg merkelig i køen foran sikkerhets-sjekken. Da han nærmet seg kvinnen utløste hun eksplosjonen.

I april i år skrev Moscow Times at slike sikkerhetssjekker har blitt iverksatt ved inngangene til 32 av togstasjonene rundt om i Russland i forkant for OL i Sotsji.

OL-byen ligger i samme region som Volgograd, og islamistlederen Doku Umarov har tidligere oppfordret sine tilhengere til å gjøre alt de kan for å forstyrre de olympiske lekene. Han har også truet med angrep mot selve arrangementet.

Sunday, December 29th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments