Nye videobilder avslører kjøpesenter-terroristene


(Dagbladet): Videoen viser tungt bevæpnede terrorister som går gjennom butikker og lagerrom på kjøpesenteret. En terrorist blir filmet mens han snakker i mobiltelefonen. Noen har dekket til ansiktet, andre er umaskerte.

Videoen, som er fra 21. september, ble frigitt av det Kenyanske forsvaret.

Islamistbevegelsen al-Shabaab hevder 137 mennesker ble drept i den fire dager lange terroraksjonen mot kjøpesenteret Westgate i Kenyas hovedstad Nairobi.

Sålangt er 71 bekreftet drept, og flere meldt savnet etter terrorangrepet.

Kenyanske sikkerhetsstyrker har pågrepet elleve personer, mistenkt for å ha deltatt i angrepet og den påfølgende gisselsituasjonen. Ifølge president Uhuru Kenyatta tyder «etterretningsrapporter på at én kvinne fra Storbritannia og to eller tre amerikanere» deltok i terroraksjonen.

Bygget ble i etterkant gjennomsøkt av bombegrupper med hunder på jakt etter eksplosiver og potensielle feller.

Westgate er et av Kenyas største og mest eksklusive kjøpesenter, forbeholdt velstående fastboende og tilreisende. I tillegg til kenyanere ble seks personer fra Storbritannia,  to fra Frankrike, to fra Canada, én fra Kina, to fra India, én fra Sør-Korea, én fra Sør-Afrika, én fra Nederland og én fra Ghana drept.

Fire nordmenn skal ha vært på senteret da angrepet startet
, men greid å evakuere uten fysiske skader.

- Vi er dypt rystet over situasjonen. Westgate er et av de mest kjente shoppingsentrene, og mange drar dit spesielt i helgene, sier regiondirektør Hassan Khaire i Flyktninghjelpen til NTB. Det eksklusive kjøpesenteret ligger i et av Nairobis bedre strøk og er populært blant vestlige diplomater og hjelpearbeidere.

- Vi drar ofte dit for å møte andre internasjonale arbeidere. Hvem som helst kunne vært der, sier Khaire.

Friday, October 4th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments