NRK beklager rumpeglippen


(Dagbladet): Lillebror Johannes Thingnes Bø er i storform om dagen, og vant også dagens jaktstart i Frankrike i overlegen stil. Det etter at han tok sin første seier i verdenscupen lørdag.

Etter utklassingsseieren i dag, var kameramannen på området selvfølgelig tett på nordmannen, litt for tett på.

Det var da Bø skulle skifte tøy at flere hundre tusen norske tv-seerne fikk et glimt av den bare baken til 20-åringen. Seansen varte bare i ett lite sekund, før kameramannen tilsynelatende oppdaget tabben, og vendte kameraet bort.

Hovedpersonen ville ikke snakke om episoden da Dagbladet tok kontakt i ettermiddag.

- Det får NRK svare på. Det er de som tar bildene. Jeg gidder ikke å kommentere det, sier Bø til Dagbladet.

NRK legger seg flat

Redaksjonssjef i NRK, Sjur Moelven, legger seg helt flat etter glippen.

- Uansett kjønn så skal det ikke skje. Jeg kan bare beklage på vegne av seerne og håpe på at de som produserte denne helga har lært leksa si, sier Molven.

Det er den franske produsenten i Annecy-Le Grand Bornand som står bak produksjonen.

- Det er ikke så mye NRK kan gjøre med det. Det er en internasjonal produksjon. Det er ikke vi som kontrollerer det som filmes. Det er synd at slikt skjer, og det er beklagelig. Det ville nok ikke skjedd om det var NRK som filmet, sier Sjur Molven til Dagbladet, som tror det skyldes mangel på rutine.

- Det skal ikke skje. Det handler kanskje om mangel på kompetanse. Kameramannen hadde ikke trengt å følge ham så tett i den sonen hvor utøverne skifter, sier Molven.

Vurderer klage

Det er helt normalt at skiutøvere skifter i en gitt sone etter løp. Normalt holder personene som filmer seg langt unna dette området. Nå skal NRK vurdere om de skal gi produksjonsselskapet en tilbakemelding etter glippen.

- Vi tar nok en runde på dette i morgen. Dette er noe utøverne misliker. Vi er veldig glad i våre idrettshelter, men å se en persons private områder er noe alle kunne vært foruten, sier Molven.

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments