New York invadert av 30 000 drita fulle julenisser


(Dagbladet): I går ble New York nok en gang invadert av feststemte og godt berusede mennesker i nisse-kostymer.

Den årlige «SantaCon» gikk av stabelen, og heller ikke i år gikk det ubemerket hen.

Varierte kostymer

Fenomenet tar plass i en rekke byer over hele verden, men har flest deltakere i New York. Både i fjor og i år ble antallet deltakere beregnet til 30 000.

Kostymene begrenser seg heller ikke til den klassiske hvitskjeggete mannen med raust magemål. Alt fra pepperkakehus, via juletrær, til nissens små hjelpere tok over gatene på Manhattan lørdag.

Selv om flertallet av de utkledde høytidsmenneskene var opptatt med å opparbeide seg en promille på nivå med konstanen pi, var det også noen som beholdt juleånden og delte ut gaver til små barn som krysset deres vei.

For de små som fortsatt tror på Rudolfs matfar, kan den 14. desember i verdensmetropolen være en traumatisk opplevelse.

- Tolereres ikke

Naturlig nok faller ikke denne tradisjonen i like god jord hos alle.

New York Times beskriver begivenheten som en «bar-til-bar-runde som begynner med lystig lag, og ender i en uklar og sprit-marinert tåke».

Myndighetene, her representert ved politiløytnant John Cocchi, sendte følgende brev til bareiere i Hell’s Kitchen – et distrikt hvor julestemningen ble ekstra intens året i forveien.

- Det å ha tusenvis av fulle festgjengere ranglende gatelangs mens de urinerer, forsøpler, kaster opp og vandaliserer vil ikke bli tolerert i vårt nabolag.

Støtter opp

Likevel er det ikke bare negativ omtale for de beduggede nissene, og støtten kommer fra uventet hold – byens politimester Raymond W. Kelly.

- Dette er et arrangement vi støtter opp om. Det er sånne ting som gjør New York til New York, sier han.

Lederen for organiseringskomiteen, som bare vil bli omtalt som Mr. Santa, peker på at det kommer noe godt ut av sirkuset.

- For hver bar som ikke vil ha besøk av oss, er det dusinvis med åpne dører. Alle sjenkestedene på ruta vår har lovet å donere en prosentandel av inntektene til veldedige formål. I fjor ble det samlet opp 280 000 kroner, sier han.

Han sier også at hver nisse har ansvaret for seg selv, og gjør det klart at politiets forsøk på å holde ting i kontrollerte former kan bli vanskelig.

- Ingen kontrollerer SantaCon.

Sunday, December 15th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments