Nekter for nachspielvoldtekt


(Dagbladet): Det var NRK Dagsrevyen som i kveld meldte at to tillitsvalgte medlemmer av henholdsvis Fremskrittspartiet og Fremskrittspartiets Ungdom, er anmeldt for å ha voldtatt en kvinnelig tillitsvalgt i partiet.

Voldtekten skal ha skjedd etter en partimarkering i Oslo fredag 6. august. De tre skal sammen ha deltatt på valgkampmøtet, før de sammen med flere andre gikk til et utested.

Ble med hjem

Kvinnen som er har tillitsverv i et av Fremskrittspartiets lokallag i Oslo, skal deretter ha blitt med de to mennene til en leilighet.

I leiligheten hevder kvinnen at hun ble voldtatt. Noe begge mennene nekter for skal ha skjedd.

Etter hva Dagbladet erfarer hevder de to mennene at kvinnen selv skal ha kledd av seg og at det som skjedde i leiligheten var frivillig.

Flere møter

Per Arne Olsen i Fremskrittspartiet bekrefter overfor Dagbladet at partiet ble orientert om voldtektsanklagene i slutten av august måned.

- Vi har hatt flere møter er med kvinnen, og vi ba henne umiddelbart om å anmelde forholdet til politiet, sier Per Arne Olsen.

Sammen med en annen representant i Frp’s organisasjonsutvalg har Olsen møtt kvinnen flere ganger.

- Vi har forsøkt å støtte kvinnen og ba henne i flere møter om umiddelbart å ta kontakt med politiet og anmelde forholdet. Hun sa på møtene at hun dagen etter skulle gå til politiet, sier Olsen.

Men først i går ble forholdet anmeldt til politiet.

Forhold

- Etter at kvinnen hadde anmeldt forholdet ble vi kjent med hvilke menn hun har anmeldt for voldtekt. I dag har vi hatt møte med de to tillitsvalgte mennene. De avviser anklagene og nekter for at de har gjort det de er anmeldt for, sier Olsen.

Etter møtet ba mennene – en FpU-er og en tidligere Stortingskandidat umiddelbart om å bli permittert fra sine tillitsvalgte verv i Fremskrittspartiet.

- Helt uforstående

 Den unge FpU-tillitsvalgte mannen avviser beskyldningene om voldtekt.

- Jeg stiller meg fullstendig uforstående til anklagene. Jeg ønsker å samarbeide med politiet slik at jeg raskest mulig får denne saken ut av verden, sier den unge voldtekts anklagede mannen til Dagbladet.

Dagbladet har forgjeves forsøkt å få den tidligere Stortingskandidaten til Fremskrittspartiet for en kommentar.

- Mannen har søkt min juridiske bistand. Han nekter et hvert kjennskap til voldtektspåstandene, sier advokat John Christian Elden.

- Min klient ble kontaktet av NRK i dag, og det var første gang han ble kjent med anklagene, sier advokat Elden.

- Har din klient vært i avhør med politiet?

- Nei, jeg har på vegne av ham sendt et brev til Oslo-politiet og bedt om at han umiddelbart blir avhørt, sier advokat Elden.

- Politisak

Advokat Hege Salomon, som representerer Fremskrittsparti-kvinnen,om har ikke besvart Dagbladets gjentatte anrop i kveld.

- Vi har håndtert denne saken etter de retningslinjer Fremskrittspartiet har. Vi har også forsøkt etter beste evne å ta vare på kvinnen og de to mennene. Dette er nå en politisak, sier lederen av Fremskrittspartiets Organisasjonsutvalg Per Arne Olsen.

- Er det korrekt at kvinnen som har anmeldt sine to partikamerater for voldtekt har sendt mail til Siv Jensen og fortalt hva hun skal ha vært utsatt for?

- Det som er korrekt er at hun tidlig i august svarte på en masseutsendt mail fra partiet. Denne mailen – hennes svar – var vi ikke kjent med. Først etter at vi be fortalt om hennes mail har vi identifisert hennes svar på en masseutsendt e-post, sier Per Arne Olsen til Dagbladet.

Thursday, September 26th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments