«Minecraft» pekt ut som syndebukk etter våpendrama på barneskole

(PressFire.no): Å skylde på videospill er ikke helt ukjent fenomen når det kommer til unge og voldsbruk, men spillet som får skylda denne gangen er vel kanskje noe overraskende.

Vanligvis er det voldstunge spill som står i søkelyset.

Denne gangen er det «Minecraft» som er pekt ut som den skyldige – et spill som regnes som særdeles barnevennlig.

En niårig gutt fra Orlando, Florida væpnet seg med farens pistol med et ekstra magasin, en kjøkkenkniv og en liten slegge før han dro av gårde til skolen som vanlig på onsdag, rapporterte nyhetssiden WFTV.

 

- Beskytter seg mot zombier

Gutten fortalte et par venner om våpnene, som videre uttrykte bekymring til skoleansatte.

Da skolesekken ble gjennomsøkt ble gutten separert fra resten av klassen og politiet involvert.

Det viste seg at niåringen hadde funnet pistolen i farens hjem, sammen med den ekstra ammunisjonen.

- Pistolen lå i en skuff, men tennstempelet var fjernet, forklarte faren, som skylder på «Minecraft» for hendelsen.

Han mener at gutten spilte en figur han har i spillet:

- De bruker hammere til å greve med og kniver for å beskytte seg mot zombier, mente han.

Selv om det finnes uoffisielle modifikasjoner til spillet som tillater spillerne å skape våpen, er originalspillet hverken utstyrt med pistoler eller andre skytevåpen.

 

Dømt til husarrest

Niåringen fikk sitt første møte med rettssalen på fredag, da han ble dømt til husarrest. Foreldrene ble bedt om å sikre seg at gutten ikke får tak i våpen igjen.

I følge nyhetssiden var han så liten at uniformen slukte pjokken, og at han var så lav at han knapt kunne se over podiet i rettssalen.

 

- Spill avler ikke vold

«Minecraft» er forholdsvis voldsfritt. Som navnet tilsir er det stort sett fokusert rundt bygging og utforskning. Monstre kommer derimot på natten, og man kan enten beskytte seg mot disse med våpen eller å bygge seg hus for å ta tilflukt.

 Monstrene skal fungere som en motivasjon for å innhente materialer under dagen for å nettopp kunne bygge seg disse husene.

- I tilfelle noen journalister følger meg på twitter og er forvirret; spill avler ikke vold, og det finnes ikke våpen i «Minecraft». kommenterte spillets skaper Markus «Notch» Persson via mikrobloggnettstedet.

- Men jeg ble nysgjerrig en gang og slo et tre for å se hvor hardt det var. Om du eller noen du er glad i noen gang har gjort det, er jeg veldig lei meg. Au, spøkte han – og refererte til begynnelsen av spillet der man er nødt til å slå trær for å få ved. 


Enormt populære «Minecraft» har solgt over 33 millioner spill på verdensbasis. Spillets mange muligheter har gjort at det har blitt brukt i skoletimene på norske skoler, og til behandling av aspergers. Spillet har en aldersgrense på 7 år. 

Spillet har blitt annonsert som lanseringstittel til PlayStation 4, som kommer ut i november – og Xbox One, som kommer ut i Norge til neste år.  

Sunday, September 29th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments