Mener bussnekt er fornuftig


(Dagbladet): Tirsdag, morgen etter trippeldrapet på Valdresekspressen, skulle sju asylsøkere Valdresekspressen til Oslo. Det fikk de ikke lov til, og ifølge en avtale mellom Hero og Nettbuss Sogn Billag må de vente til neste uke før de får reise. 

- Skape trygghet

Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap (JVB) drifter Valdresekspressen sammen med Nettbuss Sogn Billag. De stiller seg bak beslutningen. 

- Vi har blitt informert om det, men vi har ikke vært med i de samtalene med Hero. Dette er en avtale mellom Hero og Nettbuss Sogn, for å skape litt fred, ro og trygghet for sjåfører og passasjerer, etter en så dramatisk hendelse, sier administrerende direktør Kristoffer Kvame i JVB til Dagbladet.

Han sier dette ikke er et spørsmål om rase, men at det har med trygghet for deres sjåfører og passasjerer å gjøre.

- Fornuftig løsning

Også Nor-way bussekspress, som har  Valdresekspressen som en av sine ruter, stiller seg bak beslutningen. Administrerende direktør Bjørn Østbye sier det er en fornuftig løsning.

- Jeg har forståelse for at busselskapet og mottaket synes det ville vært problematisk å sende en gruppe på samme bussrute så tett opp mot hendelsen. Og så lenge det er en avtale mellom de partene, og det er greit for begge, så synes jeg dette er en fornuftig løsning, tatt i betraktning det tragiske som hendte på mandag, sier han til Dagbladet.

Han sier det vil gjøre det mer behagelig for de som skal reise på ruten, uten at han ønsker å anklage noen for noe.

- Det vi ikke må glemme oppe i alt det her, er de pårørende. De gjør seg jo sine tanker, og misforstå meg ikke, men det som har skjedd har jo skapt en usikkerhet blant sjåførene, sier Østbye. 

Sjokkert over bussnekt

Regionssjefen i Hero, som driver asylmottaket i Årdal, er sjokkert over at asylsøkerne nå nektes om bord helt fram til neste uke, og sier til Dagbladet at det «ikke stemmer at vi er blitt enige om dette».

Det har ikke lyktes Dagbladet å få kontakt med Nettbuss Sogn Billag for en kommentar, men daglig leder Per Steinar Sviggum sier følgende til bt.no torsdag:

- Det er ikke snakk om at asylsøkerne ikke er ønsket på bussen. Men vi ble enige med Hero om å roe det litt ned, av hensyn til sjåførene. Slik at de skulle få litt avstand til hendelsen.

Årdal kommune, ved rådmann Frank Westad, ønsker ikke å kommentere saken.

- Dette har ikke vi noe med. Det er ikke vårt bord, sier rådmannen til Dagbladet.

Thursday, November 7th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments