- Måtte vi velge kun én konsoll: Xbox One

(PressFire.no): Sony og Microsoft forbereder seg i disse dager på å lempe en ny konsollgenerasjon på markedet.

Xbox One kommer som kjent ikke til Norge før tidlig neste år, men utgis i utvalgte regioner 22. november. PlayStation 4 er å finne i butikkene fra 29. november – også her til lands.

I løpet av året kommer begge konsollene til å selge mellom 2,5 og 3 millioner eksemplarer hver, estimerer analytikeren Colin Sebastian ifølge VG247.

Totalen kan altså ende med seks millioner solgte maskiner før julesalget er over, om spådommene hans viser seg å stemme. USA kan alene stå for mellom tre og fire millioner, ifølge denne anslagseksperten.

 

Kontroversiell analyse?

Sebastian mener videre at Xbox One har en ørliten fordel på det amerikanske markedet sammenlignet med PlayStation 4.

Samme mann kom med tilsvarende spådommer også i sommer, i juli.

Da hadde både Sony og Microsoft brukt den viktige E3-spillmessa i Los Angeles én måned tidligere, til å annonsere priser og vist sine flaggskipspill.

Sony priset seg under Microsoft. Xbox-folka var først ute av de to med å vise kortene sine.

PlayStation 4 får en veiledende pris på 3500 kroner (butikkene i Norge bestemmer selv prisen), mens Xbox One er rundt 500 kroner dyrere her i landet, men inneholder til gjengjeld den nye Kinect-kamerasensoren.

Colin Sebastian har ifølge VG247 brukt eBay som et av måleredskapene for å finne ut at Xbox One muligens har et overtak på det amerikanske markedet.

En kontroversiell analyse, vil nok mange mene. Sebastian har sett at snittprisen på en Xbox One har vokst til det dobbelte av Microsofts egen pris (400 dollar, på eBay rundt 800 dollar). Sonys «prisvekst» er mer beskjeden, sier han.

 

- Xbox One har fått tilbake moment

Dette argumentet kan muligens forklares med at Sony kanskje har flere konsoller på markedet, i flere land, som gjør at auksjonsprisene holdes nede.

Eller at sultne nordmenn og spillinteresserte i andre land, som ikke får Xbox One i år, bidrar til å øke Xbox One-etterspørselen via kjente kanaler som eBay.

Disse teoriene sier Sebastians analyser ikke noe om.

I juli sa Colin Sebastian, som jobber hos firmaet Robert W. Baird, at han så et voksende «moment for Xbox One blant forhandlere». Dette kom i etterkant av at Microsoft hadde vært ute og endret flere av de grunnleggende – og kontroversielle – kravene Xbox One opprinnelig var utstyrt med.

I første rekke behovet for nettilkobling og en sperre for bruktspill. Redmond-selskapet fulgte deretter opp og droppet attpåtil Kinect-kamerakravet for å starte spill fra Xbox One.

- Til tross for å ha tapt slaget på E3 ser Microsofts Xbox One ser ut til å ha fått tilbake litt moment. Delvis på bakgrunn av endringene ved bruktspill og onlinekrav, sa Sebastian i juli.

 

Butikksjef ville valgt Xbox One fremfor PS4

En av butikkjedene i England som nå ruster opp til julesalg med en konsollkrig i sentrum, John Lewis, har også troa på Xbox One.

- Vi forventer større interesse for Xbox One, uttaler innkjøpsansvarlig Jonathan Marsh til Trusted Reviews.

- Vi lagrer opp med både PS4 og Xbox One, men hvis vi hadde vært nødt til å velge kun ett system, vurderer vi at Xbox One vil appellere mer til våre kunder når det gjelder opplevelsen maskinen skaper, mener Marsh.

John Lewis-kjeden har 43 butikker i Storbritannia.

Du finner selvsagt andre analytikere som mener Sony og PlayStation 4 vil vinne julesalget. Slik type spåmannvirksomhet skal man ikke nødvendigvis stole blindt på.

Gamespot rapporterte for eksempel om tall fra International Data Corporation (IDC) som holder Sonys PS4 som favoritt, mye på grunn av prisforskjellen.

 

72 prosent av internett velger PS4

Reuters og Ipsos holdt sin egen meningsmåling som de offentliggjorde resultatene av i september.

Fra denne kanten utropes PlayStation 4 som favoritt blant amerikanske kunder.

Av 1297 spurte i denne runden, sa 26 prosent at de «trolig kommer til å kjøpe en PS4 når denne blir tilgjengelig», mens Xbox One-andelen var på 15 prosent.

Blant flere avstemminger på nett rundt omkring, er kanskje denne mest troverdig og rett på pulsen.

Nesten 176 000 har stemt på enten PS4 eller Xbox One. Valget er så direkte og rett på sak som dét. Her er andelen i skrivende stund 72,2 mot 27,3 prosent i favør Sony.

Konsollkrigen starter for alvor neste måned. Xbox One kommer ikke til Norge før neste år, men starter ballet 22. november i andre land. PlayStation 4 lanseres 29. november, også her i landet.

FOTO (hovedbilde): Jarle Hrafn Grindhaug, PressFire.no.

Sunday, October 27th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments