Landslagssjefen: Vanskeligere enn å vinne OL


(Dagbladet): I kveld kunne Andreas Håtveit slippe jubelen løs for sin første seier siden Austrian Open i 2012. Og det passer flott – bare halvannen måned før OL i Sotsji.

Med en poengsum på 92,8 gikk nordmannen helt til topps under dagens verdencuprenn i Copper Mountain i USA. Der vant han foran verdenscupleder Nick Coepper.

- Nå er det faktisk sånn at jeg er tom for M&Ms, så jeg må vel innom et supermarked, sånn at det blir candyfest i kveld, ler Håtveit på spørsmål om hvordan seieren skal feires.

Løypa passet dårlig

- Dette var veldig overraskende og veldig gøy, sier Andreas Håtveit til Dagbladet etter seieren.

- Løypa passa egentlig runna mine veldig dårlig, så jeg gikk tilbake på et run som er veldig basic, og prøvde å kjøre solid, sier Håtveit, som økte vanskelighetsgraden i det andre runnet.

Landslagssjef Christopher Frankum var naturlig nok svært fornøyd med hva Håtveit viste i løypene i USA. Han sier de hele tiden har hatt tro på at hallingdølen har vært god nok til å vinne.

- Det er utrolig gøy, særlig når hele verdenscupeliten var med, og det har vært en knallhard kvalik. I finalen kjørte Andreas så og si perfekt under vanskelige forhold, men økte vanskelighetsgraden sin i det andre runnet og fikk betalt. Det er veldig artig å se Andreas på toppen av pallen igjen, forteller landslagssjefen.

- Vanskeligere enn OL

Landslagssjef Christopher Frankum tror Andreas Håtveit møtte større konkurranse under dagens verdenscupseier, enn hva som venter han under OL i Sotsji.

- Jeg tror den rett og slett var vanskeligere, for sånn som USA hadde alle sine med. I OL kan hvert land bare stille med fire utøvere, mens her var det faktisk 92 startende, forteller Christopher Frankum til Dagbladet.

Håtveit har blitt omtalt som en av Norges største medaljehåp i OL, og det var før dagens seier. Med en seier i oppkjøringen til mesterskapet, ser det enda mer lovende ut.

- Det lover veldig bra. Vi har sagt hele tiden at vi går for ett gull for guttene og ett for jentene. Og nå har jo Andreas vist at han absolutt er en medaljekandidat, sier en fornøyd landslagssjef.

Fant formen i hagen

Andreas Håtveit selv forteller at formen er funnet i hans egne hjemmebygde park i hagen hjemme i Sudndalen.Og der er det ingenting som overlates til tilfeldighetene.

- Jeg produserer snø selv, og jeg bygger opp hele parken selv. Folk tenker at jeg er veldig heldig som har denne parken, men det krever mye arbeid. Jeg er jo hele parkcrewet, så jeg legger ned mange timer i å få den bra. En helt vanlig dag står jeg opp rundt klokken ni, spiser litt, går ut og shaper, kjører litt, inn for å spise, ut og shaper og kjører litt til, inn og slapper av, så ut og shaper og kjører. Så er klokken plutselig ti om kvelden, fortalte Håtveit til Dagbladet tidligere i vinter.

Etter seieren forstår han hvor viktig den parken faktisk er – noe som har gitt god form.

- Jeg føler meg fresh, og har fått stått mye på ski hjemme i hagen. Den er helt klart viktig – jo mer jeg er ute og reiser og kjører, jo mer ser jeg hvor veldig bra de treningsforholdene jeg har hjemme er, sier 27-åringen om sin helt private park.

Sunday, December 22nd, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments