- Kvinner holdt som slaver i London i 30 år


Tre kvinner er reddet etter at de skal være holdt som slave i et hus i Sør-London i 30 år. Det opplyser politiet ifølge BBC.

En malaysisk kvinne (69), en irsk kvinne (57) og en britisk kvinne (30) er reddet fra huset, sier politiet. Ifølge politietterforskere ved Scotland Yard skal de være svært traumatisert.

To personer skal være arrestert i etterforskningen der en kvinne sier hun har vært innesperret mot sin vilje i rundt 30 år, melder Sky News.

Politiet har arrestert to personer, ifølge BBC. En 67 år gammel mannn og en 67 år gammel kvinne.

Det er fortsatt uklart om alle tre kvinnene har sittet like lenge i fangenskap, men en av kvinnene ringte til en organisasjon og opplyst at hun ble holdt som fange.

Fikk en telefon

- Politiet ble kontaktet i oktober av organisasjonen Freedom Charity etter at de hadde mottatt en telefon fra en kvinne som hevdet hun hadde blitt holdt mot sin vilje i over 30 år i et hus i Sør-London, sa en polititjenestemann fra Scotland Yard.

- Videre undersøkelser fra politiet førte fram til huset hvor kvinnen oppholdt seg sammen med to andre kvinner. Freedom Charity forhandlet på skånsomt vis fram en avtale som gjorde oss i stand til å redde de tre kvinnene, sier politimannen til Guardian.

- Vi applauderer den jobben som Freedom Charity har gjort og vi samarbeider tett med dem i håndteringen av de tre kvinnene, sier
Kevin Hyland fra The Metropolitan Police.

Menneskerettsorganisasjonen Freedom Charity får ros av politiet. De skal ha mottatt en telefon fra én av kvinnene i huset, som skal ha fortalt at hun var arrestert. Det skjedde etter en TV-dokumentar der arbeidet til Freedom Charity ble vist fram.

- Vi jobber nå sammen med organisasjonen for å hjelpe disse kvinnene som ser ut til å ha blitt holdt i over 30 år. Vi har satt i gang en stor etterforskning for å skaffe alle faktaene rundt disse alvorlige anklagene, sier etterforsker i menneskehandelavsnittet i London-politiet, Kevin Hyland, til The Guardian.

Saken oppdateres.

Thursday, November 21st, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments