Kristina (23) har prøvd å få 2000 hets-kommentarer slettet

(Dagbladet): For bloggeren Kristina Andersen (23) har de siste månedene vært en evig kamp mot forumdelen på det norske nettstedet Kvinneguiden.

Hun påstår at hun ved gjentatte forsøk har prøvd å få kontakt med de forumansvarlige, for å få slettet en rekke kommentarer om seg selv inne på nettsiden, uten hell.

- Jeg har skrevet flere mail og ringt utallige ganger. Til slutt fikk jeg kontakt med en sikkerhetsmoderator på Kvinneguiden, hvor jeg ba ham om å slette disse trådene som omhandler meg. Han ble forbanna, sa at jeg aldri skulle ringe igjen og at de ville moderere trådene som det passet dem, sier toppblogger Kristina Andersen (23) til Dagbladet.

Bare siden juni i år har det kommet nærmere 2000 kommentarer på kun én tråd. Store deler av disse innleggene er dypt trakasserende og inneholder rykter som ikke er sanne, ifølge Andersen.

– Det som skrives er ekstremt. Det er om kroppen min, utseendet og falske rykter. Mobbing koster flere liv årlig, og at Kvinneguiden lar disse trådene være åpen, er for meg helt utrolig.

- Uthengt og tråkket på

I løpet av en tidsperiode på to måneder har hun kjempet for å få bort kommentarene det gjelder.

- Jeg har aldri følt meg så uthengt og tråkket på. Jeg følte etter hvert at det ikke var noen hjelp å få, så jeg bestemte meg for å politianmelde saken.

- Er det ikke forventet at bloggere, som deg selv, må forvente stygge kommentarer på nett?

- Jeg tåler ganske mye. Jeg leser ikke det som står der inne, rett og slett fordi det er så ødeleggende. Grunnen til at jeg har lest det, var fordi jeg måtte bruke det til den 20-siderslange politianmeldelsen jeg nå har sendt inn.

• Har du opplevd dette før? Kontakt Dagbladets journalist her.

- Legger meg flat

Selv håper Andersen at Kvinneguiden vil ta bort trådene, og sette større resurser på overvåkning og moderering av kommentarfelt.

- At hun synes det har tatt for lang tid kan jeg godt forstå. I dette tilfellet må jeg bare legge meg helt flat. Jeg har full forståelse for at hun synes denne situasjonen er trist, sier forumansvarlig i Kvinneguiden, Elin Davidsen til Dagbladet.

Kvinneguiden er en del av nettsiden klikk.no, og må overholde de etiske retningslinjene i Vær Varsom-plakaten, på samme måte som de fleste andre norske medier. På Kvinneguidens forum blir ikke kommentarene forhåndsmoderert, noe Davidsen heller ikke ønsker å endre på.

- Vi tar en avgjørelse på hva som blir slettet, hvor dette diskuteres mellom alle moderatorene. Forumreglene våre sier blant annet at det ikke er lov med spekulasjoner, hets eller omtale som kan skade en tredjepart. Det som må nevnes, er at vi ved flere anledninger har vært i kontakt med Andersen angående denne tråden.

- Hvilke rutiner har dere for moderering av kommentarene på trådene som opprettes?

- Vi har et moderatorteam og én forumansvarlig. Rutinene er at hver moderator har ansvar for sine forum, hvor det jobbes døgnet rundt. Dersom noen føler seg støtt av kommentarer og kommer med konkrete innspill til oss, vil vi sette fokus på det så fort som mulig, sier Davidsen. 

- Nå har Andersen prøvd å få kontakt med dere over en lengre periode, synes du rutinene deres er gode nok?

– Vi har senest fredag vært i kontakt med Andersen, hvor vi også tok ned tråden og slettet kommentarer. Da det var gjort tok vi den opp igjen. Vi har hatt fokus på denne tråden før, men glipp kan skje, og dessverre har det skjedd en glipp i dette tilfellet.

- Skulle aldri skjedd

Davidsen forklarer at telefonsamtalen mellom Andersen og det bloggeren oppfattet som en sikkerhetsmoderator for Kvinneguiden, aldri skulle skjedd.

– Det var en samtale jeg skulle tatt. Vedkommende som besvarte den henvendelsen var en kollega som ikke jobber for Kvinneguiden. Det var helt klart en glipp fra vår side, forklarer hun. 

- Vil dere gjøre noen andre grep nå slik at dette ikke skjer igjen?

– Vi ser gjerne over denne tråden igjen, men kommer ikke til å slette den. Dette er fordi det ligger til grunn for en debatt som ikke kun henvender seg til personangrep, sier Davidsen.

Tuesday, November 12th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments