KrF varsler tøffe forhandlinger med de blåblå


Kristelig Folkeparti tror kampen mot økt skatt for 140.000 ektepar blir en krevende sak i neste ukes budsjettforhandlinger. Mandag klokka 9 møter samarbeidspartnerne KrF og Venstre regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet for å diskutere endringer i statsbudsjettet.

Landsstyret i KrF la fram sin prioriteringsliste i dag. Partileder Knut Arild Hareide slår fast at deres budsjettmål er «en bedre sosial profil, få det grønnere og få inn viktige familiepolitiske tiltak».

- Jeg vet jo at omprioriteringer på skattesiden er krevende for Høyre og Frp, sier han til NTB.

- Der jeg mener vi har gode muligheter for å lykkes, er når det gjelder verdens fattige. Alle vet at bistand er en viktig sak for KrF, legger han til.

Regjeringen vil nemlig gå bort fra målet om at 1 prosent av brutto nasjonalinntekt (BNI) skal gå til bistand.

- Vi vil ikke være fornøyd med en endring som er negativ, konkluderte Hareide i sin tale til landsstyret i formiddag.

Der lanserte han også et forslag om en tiltaksplan mot antisemittisme. Partiet mener holocaustdagen skal markeres ved landets skoler og ønsker å se på straffelovens bestemmelser om hatkriminalitet og sikkerhetsnivået rundt det jødiske miljøet i Norge.

Særlig familier skal nyte godt av de endringene KrF ønsker å få inn i budsjettet: Økt engangsstøtte ved fødsel og adopsjon, mer kontantstøtte til ettåringene, en opptrapping for å få to årlige opptak i barnehagene og lavere barnehagesatser for dem med dårlig råd. Men blant de viktige sakene for partiet er å få fjernet kuttet i pengene som går til kommunenes omsorg for yngre pleietrengende.

- Dette er et dobbelt usosialt kutt fra Stoltenberg-regjeringen som jeg må si jeg var veldig skuffet over at ikke Solberg-regjeringen hadde oppdaget og sett konsekvensene av. Det skal vi gi tydelig beskjed om mandag morgen, sier Hareide.

Hans Olav Syversen medgir at det kan bli noen lange dager og netter i uka som kommer, når han på vegne av KrF skal forhandle med regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet, samt Venstre. Syversen er også leder av finanskomiteen. Også han peker på skatteklasse 2 som en sak som kan kreve mer tid enn andre saker, men ellers venter han på regjeringspartienes tilbakemeldinger for å kunne identifisere de vanskeligste sakene i diskusjonene.

- Vi må være disiplinerte, og jeg har et mål om at vi må komme fort til de litt mer tunge temaene, sier Syversen til NTB.

Høyre og Frp har gjort det klart at de fire partiene må være enige innen finanskomiteen møtes på torsdag.

- Det er nok tid. Men det forutsetter at man ikke går rundt grøten, men går til kjernen med en gang og ikke har lange forpostfektninger, understreker Syversen.
(NTB)

Saturday, November 9th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments